Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Kalendarz imprez

Rozmowa rozpoczęta 01.03.2006, 12:06 · 6 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 01.03.2006, 12:06

Czy żyjemy w ciemnogrodzie?

Minęło 2 miesiące roku 2006 a strona Biuletynu Informacji Publicznej Reszla nie posiada kalendrza imprez na 2006r. Jest to niezgodne z ustawą z 2003r. o dostepie do informacji publicznej, która to zapewnia obywatelowi dostęp do informacji poprzez internet. Udostępnianie ciąży na burmistrzu i władzach samorządowych.

#2 · 01.03.2006, 13:52

Urząd Gminy nie jest organizatorem żadnych imprez. Z tego powodu nie mamy informacji o szczegółach przedsęwzięć kulturalnych planowanych na 2006 rok.

Zamieszczane informacje w BIP dotyczą w szczególności spraw administracyjnych Gminy. Wszelkie sprawy imprez kulturalnych prowadzi Miejski Ośrodek Kultury - odsyłam do stron www.

Proponuję używać bardziej wyszukanego "słownictwa".

Administrator BIP UG Reszel

#3 · 01.03.2006, 18:46

Czy UG nie przekazuje dotacji na działałność MOK-u, sportu itp. Dziwię sie Panu administratorowi BIP, że nie rozumie pojęcia "jst"

Kto jest organem powołującym instytucje kultury? Kto nadaje statut? Kto sprawuje kontrolę nad zakładami, instytucjami samorządowymi? To wszystko pochodzi z naszych podatków i dla tego informacje o działalności tych instytucji powinne być jawne.

Tak panie administratorze BIP. Odsyłam do przestudiowania ustawy o dostępie do informacji publicznej. To jest poprostu lenistwo z Pana strony, bo nawet nie ma Pan czasu na zamieszczenie statutów, zakresu działalności. Ograniczył sie Pan do podania adresu e-mailowego i podania dyrektora placówek. Gdzie są statuty instytucji to doskonale Pan wie.Pozdrawiam i zyczę dalszego dobrego samopoczucia.

#4 · 01.03.2006, 19:23

O kalendarzu imprez na 2006r. wypowiadałam się już na księdze gości. Cytuję:

1. "255. Mam pytanie: czy powstał bądĽ kiedy powstanie kalendarz imprez na ten rok? na tamten mi sie nie przydaje ;)"

2. "262. Po raz kolejny sie zapytam bo ostatnio nie otrzymałam odpowiedzi: czy moge sie spodziewac a jesli tak to kiedy kalendarza imprez na ten rok?"

#5 · 06.03.2006, 20:03

Nawet jeśli sie pojawi to znów nie będzie w nim nic ciekawego...Niestety...Nie wierze, że w mieście nie ma młodych, ambitnych i zdolnych ludzi z pomysłami. Szkoda tylko że nikt nie daje im pola do działania

#6 · 07.03.2006, 11:28

Do xXx skoro są młodzi, ambitni i zdolni to dlaczego nie starają się, aby coś zrobić ? Pole do działania jest zawsze tylko każdy czeka na gotowe :)

#7 · 07.03.2006, 16:01

juz probowali, ale niestety sie nie udalo....

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.