Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Co robi u nas burmistrz????

Rozmowa rozpoczęta 20.12.2008, 23:09 · 9 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 20.12.2008, 23:09

Byłam dziś w Kętrzynie i mile mnie zaskoczyła wigilijna impreza przy Ratuszu.Piękne kolędy w wykonaniu dzieci i młodzieży,mnóstwo wigilijnych potraw,ciasto,gorąca herbata.A u nas w Reszlu?Nic,zero!Te same od lat straszne żarówy w mieście i nic więcej. Nic się nie robi dla mieszkańców,oprócz podwyżek.Nie wiem za co osoba sprawująca urząd burmistrza bierze pieniądze,a chciałabym się tego dowiedzieć!!!!!Czy ktoś wie?????

#2 · 20.12.2008, 23:22

Jak zwykle narzekacie, że burmistrz jest zły, że władza nic nie robi tylko pieniądze bierze. Sami malkontenci mieszkają w Reszlu!Jednak kiedy przychodzi czas by rozliczyc starą gwardię z wyborczych obietnic malo kto ma odwagę. Nie liczcie na zmiany, bo ich nie bedzie.Powinniescie to wiedziec, wybierając "od zawsze" tych samych ludzi. Skoro raz się nie sprawdzili, to dlaczego daliście im az taki kredyt zaufania i wybraliscie po raz kolejny?Teraz to pretensje mozecie miec tylko do siebie.

#3 · 20.12.2008, 23:24

Akurat ja na niego nie głosowałam...

#4 · 21.12.2008, 14:06

A czy ktoś wie czy w Reszlu organizowana jest wigilia dla samotnych,ubogich.Czy MOPS coś robi w tym kierunku?

#5 · 21.12.2008, 21:31

Nie sądzę aby MOPS zainteresował się samotnymi czy ubogimi. Wydaje im się, że skoro wydadzą żywność to już wiele zrobią!

#6 · 22.12.2008, 18:00

Jak zwykle tylko narzekanie i roszczeniowy stosunek do wszystkiego.

Trzeba wykazac jakas wlasna iniucjatywe a nie tylko Dawaj nam gotowca na zlotej tacy Bo nam sie nalezy, bo my biedni i leniwi.

Komuna skonczyla sie 04.czetwca 1989.

#7 · 22.12.2008, 20:34

A tu się kłania historia Reno!Coraz częściej posługujemy się szablonami i schematami!W Polsce komuny nie było tylko był socjalizm.A to jest zasadnicza różnica!

#8 · 22.12.2008, 21:30

Niemniej jednak ludzi ubogich w Reszlu jest wielu.Tobie się Reno udało,masz pracę,ale są tacy co jej nie mają i bieda zagląda Im w oczy.Właśnie dla nich należy się pomoc.

#9 · 23.12.2008, 21:25

Socjalizmu o ile mnie pamiec nie myli tez nam sie nie dalo wprowadzic drogi elfiku.System jaki mielismy byl jednak toksyczny i jeszcze minie wiele lat nim przyjmniemy zasady obowiazujace w normalnym swiecie.

Fx Nie wiem jak Ty ale ja wiem czym jest bieda i niedostatek Potrafie jednak odroznic czlowieka doktnietego przez los od zwyklego nieroba jakich pelno w Reszlu.Moze to zbyt dosadnie powiedziane ale lubie nazywac rzeczy po imieniu.Wesolych Swiat.

#10 · 26.12.2008, 12:37

Co mówicie w dniu kiedy wody nie było szef wodociągów był na uroczystej Wigilii u burmistrza. Pewnie przy okazji namawiał do podwyżki cen za te ścieki płynące z kranu.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.