Chciał bym poruszyć sprawę lampek, które są wywieszane każdego roku na święta. Otóż władze miasta zlecają rozkładanie ich po Reszlu, ale nie zlecają sprawdzania ich działania. Przykłady: Na choince, która stoi przy ratuszu powieszono takie lampki, w których prawe połowa się nie świeci, co więcej okolo 1/10 tych wszystkich lampek powieszonych w Reszlu także się nie świeci. Czy wy też uważacie że to powinno być kontrolowane? Czekam na opinie.
Lampki świąteczne...
Rozmowa rozpoczęta 09.12.2008, 19:38 · 14 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Uważam że powinny być naprawione! Jak to wygląd???? Może trochę skrupuły ?
No właśnie ja też zauważyłem. Kontrola powinna być obowiązkowa, jeśli Reszel ma ładnie wyglądać. :) :D
Masz rację ,wygląda to nieciekawie,jakby założyc brudne skarpety na czyste nogi.Tak szczerze to brakuje jeszcze światełek na tych dużych drzewach przy pomniku oraz można powiesić jednolite na drzewach przy być Ratuszu.Ma być telewizja to można to nasze miasteczko pięknie udekorować.
Mieszkańcy już stroją swoje posesje,balkony i okna.Lubię ten klimat.Tylko naprawcie te niepalące się kule.
Co to skrupuła ?
Z tego co wiem wykonawca oświetlenia świątecznego miał wypadek samochodowy i obecnie przebywa w szpitalu.Myślę, że w ciągu kilku dni wszystko wróci do normy i wszystkie lampki będą świecić.
droga abelo... tak samo było także w poprzednich latach...
To jest dobry sposób na oszczędzanie. Nie liczy się efekt ale to, żebyście nie gadali ze Reszel przed świetami nie wygląda świątecznie. A że lampki wszystkie nieświcą to nie problem - powie Pan Burmistrz wazne że świci 70 procent a tylko 30 procent nie świeci jak to ładnie brzmi. Robota super wykonana na 70 procent
Dziś świeciły się w ciągu dnia być może zostało to naprawione hmm efekty zobaczymy wieczorem :)
DO WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH TYM TEMATEM.WSZYSTKO W DNIU DZISIEJSZYM ZOSTALO NAPRAWIONE, A TO ZE ZAROWKA ZOSTALA PRZEPALONA W TRAKCIE WIESZANIA ALBO PO POWIESZENIU TO NIE WINA FIRMY WIESZAJACEJ.ZAWSZE BYLO TAK ZE PO POWIESZENIU SZNUROW W CIAGU KILKU NASTEPNYCH DNI SPRAWDZALO SIE CZY WSZYSTKO DZIALA I USUWALO USTERKE, WIEC NIE MA CO PANIKOWAC !!!.
I wszystko wygląda pięknie :D
To wcale nie jest panika jwar... poprostu chcemy zadbać o wizerunek miasta a tak po zatym to jak widać po moim wniosku wszystkie lampki zostaly uzupełnione i nawet na choince tej, o której opowiadałem zostały zawieszone piękne białe nowe lampki, i uzupełnine te zepsute. Dzięki za dodawanie komentarzy.
właśnie te lampki powinne być sprawdzone! Bo wieszją popsute!;/
o tych lampkach na duzej choince co nie swiecily wiedzielismy tego samego dnia wieczorem .ale zeby je naprawic potrzebny jest podnosnik ktory byl dzisiaj. dlatego wszystkie usterki i wieszanie nowych lampek odbylo sie dopiero dzis. przeciesz nie zostawilibysmy lampek w taki stanie hehe :P. luizik
Gumiś po jakim twoim wniosku zastanów sie dziecko co ty piszesz haha