Jak donosi dzisiejsza Gazeta w dniu 22.lutego 2007 roku doszło (podobno) do spotkania instytucji zainteresowanych sprawą hotelowej.Ciekawe dlaczego odbyło się to tak po cichu i na tej stronie internetowej nikt o tym nie napisał.?Jest to przecież sprawa od lat bulwesujaca wszystkich mieszkańców.Co ustalono ?. Właściciel Hotelowej oczywiście na to spotkanie nie przybył a jedynie podobno wysłał fax.Czyli wychodzi na to,że jednak można jeśli się chce.A Pan Burmistrz dziwnym trafem nagle znalazł kontakt do tego Pana.ChodĽ w poprzednim artykule pisał,że takiego kontaktu nie posiada.
To nic,że na spotkanie przybyło tylko dwie instytucje.(nikt nie wie oczywiście które to instytucje).Następnym razem przybędzie ich cztery i tak do skutku.Takie spotkania muszą odbywać się cyklicznie w szerszym gronie.Ciągłe nękanie tego Pana da w końcu efekt.Kiedy odbędzie się jakaś debata publiczna Burmistrza z mieszkańcami Reszla w tej sprawie i gdzie są radni miejscy?.
Ciche spotkanie w sprawie Hotelowej !!
Rozmowa rozpoczęta 02.03.2007, 08:27 · 12 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Wczoraj chyba odbyło się posiedzenie Rady Miejskiej, to może coś mówiono w tym temacie.
"ten 70", kilka refleksji w sprawie twojego postu:
//Właściciel Hotelowej nie przybył, wysłał faks, jak się chce to można// - taaak, można - wysłanie faksu jest bardzo prostą czynnością, nic dziwnego, że właściciel Hotelowej dał radę.
//Burmistrz znalazł kontakt// - widocznie sztuka wysyłania smsów lub faksów nie jest też obca sekretariatowi burmistrza - ale czy właściciel Hotelowej zechce na nie odpowiedzieć - to inna sprawa, tu możemy liczyć jedynie na jego kindersztubę.
//Ciekawe dlaczego spotkanie odbyło się po cichu// - a w jakiej formie miałoby się odbyć ? Wiec przed ratuszem ? Przyjechali urzędnicy i spotkali się w sali konferencyjnej, zwyczajnie.
//Na spotkanie przybyły dwie instytucje, nikt nie wie jakie// - Uwaga ! Informacja dla zwolenników teorii spiskowych: to mogli być talibowie z Klewek oraz emisariusz Powiernictwa Pruskiego (na pewno chcą odzyskać budynek) - koniecznie trzeba to sprawdzić ! Informacja dla wszystkich pozostałych: zapewne byli to przedstawiciele tych urzędów o których pisała gazeta kiedy spotkanie było zapowiadane: inspektorat budowlany i konserwator zabytków.
//Ciągłe nękanie tego Pana da w końcu efekt// - Czyżby pochwała ?
//Debata publiczna w sprawie Hotelowej// - co miałaby dać ta debata ? Chcesz się czegoś dowiedzieć to idĽ prosto do burmistrza, przyjmuje w poniedziałki (lub do radnego z twojego okręgu).
//Gdzie są radni miejscy// - otóż radni są w Ratuszu. Dni i godziny przyjęć każdego radnego są wywieszone na tablicy ogłoszeń - kto chce, ten wie - może przyjść każdy mieszkaniec gminy i porozmawiać.
Serdecznie pozdrawiam.
Brawo fy2!
bardzo podoba mi się twoja argumentacja.
Pozdrawiam
Cieszę się bardzo,że sekretariat UM umie wysyłać faksy i sms-y.Najbardziej jednak cieszę się z tego że Pan Burmistrz też prawdopodobnie wysłał sms-a do Pana właściciela hotelowej z prośbą by ten coś napisał i wysłał faksem w związku ze spotkaniem, bo pismaki się czepiają.
Widzisz autorka artykułu zaczęła "chodzić"wokół sprawy i niektórzy Panowie stwierdzili,że coś trzeba zacząć robić.Zrobiono więc na prędce spotkanie.Jakie są ustalenia i wnioski po tym spotkaniu nie wiem.Ale wiem jedno,że wszelkie formy debaty o tej sprawie wywierają presje opini publicznej na właściciela i przedstawicieli instytucji,które są odpowiedzialne za zaniechnia(czytaj Zarząd Dróg,Nadzór Budowlany)Co do Talibów to szkoda,że ich na tam nie było, bo może oni by pchnęli sprawę do przodu.Autorka artykułu nie piszę,kto brał udział w tym cichym spotkaniu.Moż ty fy2 nam powiesz.Ty jesteś dobrze zorientowany i ulokowany blisko urzędu.Myślałem,że może na stronie internetowej coś napiszą.Ale admin miał ferie i chyba brakło mu czasu.Co do chodzenia do Burmistrza w poniedziałki to mnie nie rozśmieszaj .Szkoda czasu i zelówek w butach.Byłem więc wiem.Chcąc załatwić jakąś sprawę Pan Burmistrz najpierw przytakuje a po dwóch tygodniach mówi "Wicie rozumicie Nie da rady".
Hmmm... dlaczego burmistrz miałby obawiać się "pismaków" skoro nie jego "się czepiają" ? Gazety wyraĽnie napisały jakie instytucje odpowiadają za stan spraw z Hotelową. Jeżeli nie wiesz jakie są wnioski i ustalenia po spotkaniu to idĽ na dyżur radnego ze swojego okręgu i zapytaj go (jeżeli nie chcesz chodzić do burmistrza). Co do debaty publicznej to może ona mieć wpływ na urzędników, ale w takim razie debatę tą powinien zorganizować np. starosta powiatu lub wojewódzki konserwator zabytków, ponieważ to im podlegają służby odpowiedzialne za sprawę Hotelowej a burmistrz nie może nie swoim urzędnikom nakazać udziału w jakiejkolwiek debacie. A jeśli chodzi o właściciela Hotelowej, to jego dotychczasowe postępowanie wskazuje jednoznacznie, że wszelkie debaty posiada on w..... (powaga tego forum nie pozwala mi użyć odpowiedniego słowa). Kiedy piszesz, że jestem "ulokowany blisko urzędu" to już wiem, że moja polemika była celna i bolesna - zawsze po takiej polemice następuje atak ad personam. Mógłbym napisać, że Ty jesteś ulokowany blisko jednego z kontrkandydatów burmistrza w ostatnich wyborach, ale nie chcę zagrywać tak jak Ty. Dla jasności: nie mam nic wspólnego z Urzędem Miasta ani z żadnymi instytucjami, szkołami czy spółkami związanym z gminą. Czepiasz się nawet admina, który nie jest reprezentantem Urzędu Miasta i nie wiadomo dlaczego miałby Tobie opisywać co ustalono na jakimś spotkaniu w Urzędzie. Rusz się zza komputera i złóż wizytę swojemu radnemu.
ach! byłbym popełnił faux pas: dzięki dasa!
Przestań z tą celną polemiką bo się rozpłaczę.Nie miałem czasu odpisać odrazu bo byłem zajęty.
1.Burmistrz boi się wszystkiego a dziennikarzy w szczególności.Dlaczego on się boi to on już wie sam najlepiej.
2.Tak się skłda,że z bólem muszę przyznać,że głosowałem na Pana Z.Sz.ale tylko jako wybór tzw."lepszego zła"i teraz zaczynam tego żałować.
3.Z tego co wiem Admin jest chyba radnym a przynajmniej kandydował z ugrupowania obecnego Burmistrza i wszyscy internauci,postujacy na tym forum wiedzą,że jest pierwszym cenzorem tego forum.
4.Strona internetowa Reszla nie jest tylko dla mnie i informacje na niej zawarte są dla wszystkich.
5.Co do organizacji czegokolwiek a w szczególności debaty przez obecnego starostę to powiem Państwu,że trzeba o tym zapomnieć.Ten Pan ma swoje tematy a naszym mieście sobie przypomni gdy zacznie się nowa kampania wyborcza.Może się mylę ale niech radni powiatowi z Reszla działają.Zobaczymy może nas zaskoczą Panowie z PO.
6.Muszę kończyć bo pędzę do swojego Radnego aby dowiedzieć się co tam w Urzędzie słychać.
P.S.
Z tą swoja niezależnością to nie przesadzaj !!!
"Chyba" to się łódka na fali sznowny "Ten_70". Lista radnych obecnej kadencji jest zamieszczona na stronach urzędu. Link: Urząd Gminy>Rada Miasta. A informacja, kto jest administratorem tej strony zamieszczona jest pod linkiem "autorzy" (w stopce strony). Co do cenzury polecam przeczytać adnotację zamieszczoną pod postami zarówno forum jak i księgi Gości. Pozdrawiam i zapraszam na forum. Forum bez obelg, pomówień i pisane w języku polskim.
Co cię tak obruszyło przecież startowałeś na radnego.Jeszcze plakaty wiszą w mieście.Przecież nie jest to pomówienie ani obelga.A co do administratorów to jakoś nikt inny nie ma nick-a "Admin" tylko Ty.Ale nie martw się możesz zawsze wystąpić pod nick-em "chyba-radny".
Zaczynam się zastanawiać, dlaczego już pisuję na tym forum. Może to z powodu wyczerpującej się cierpliwości? Dlaczego ludziom tak trudno jest zrozumieć, że to forum nie służy do wyżycia się? To nie jest tak, że każdy "ma prawo" (tak określają niektórzy) pisania, co mu się podoba. W tym roku minie 9 rocznica istnienia strony reszelskiej. To spore osiągnięcie, jakim nie mogą pochwalić się podobne. Moim założeniem było, jest i będzie promocja miasta i gminy i to niezależne od konstelacji politycznej. Forum jest właściwie tylko dodatkiem pozwalającym na włączenie się internautów do "życia strony". Forum czasami daje do myślenia, podrzuca tematy gazetom, ale w sytuacji kryzysowej to do mnie a nie do forumowiczów dzwonią z Komendy Powiatowej bądĽ ostrzega prokurator. Administrowane to nie jest zabawa, to spora odpowiedzialność. I tym miłym akcentem kończę i pozdrawiam (panią Marzenę również) oraz zapraszam na forum bez obelg, pomówień i pisane w języku polskim.
Co do strony i tego co robisz chylę czoła i robie duży ukłon w Twoją stronę.Robisz kawał dobrej roboty.Nie bierz mocno do siebie bo takie są niestety niepisane prawa takich dysput do których może właczyć się każdy.
"ten 70", nie płacz, nikt nie lubi płaczków. Jeżeli piszesz, że zaczynasz żałować, iż zagłosowałeś na aktualnego burmistrza, to dokończ tę myśl, napisz dlaczego żałujesz ? Czy są jakieś problemy, które aktualny burmistrz mógł rozwiązać a nie zrobił tego ? Czy kontrkandydaci burmistrza w wyborach rozwiązaliby te problemy gdyby zostali wybrani zamiast aktualnego burmistrza ? Jeżeli uważasz, że coś załatwiliby lepiej, to napisz dlaczego tak sądzisz i w jaki sposób zrobiliby to ? No napisz wreszcie coś konkretnego ! - a nie w takim stylu, że na moje pytanie dlaczego burmistrz miałby się bać "pismaków" skoro nie jego atakują, dajesz odpowiedĽ: "już on wie najlepiej" - argumentacja zwalająca z nóg. O adminie nie będę pisał, bo widzę, że sam Ci odpowiedział. Nie wiem jak mam się odnieść do Twojego post scriptum - ja napisałem prawdę a widzę, że Ty wyznajesz zasadę, iż małe pomówienie nigdy nie zaszkodzi - stara dobra szkoła ! Napisz koniecznie czego dowiedziałeś się podczas wizyty u swojego radnego ! P.S. Zgadzamy się w jednym, w ocenie starosty.