Godz 11.25 tłum młodzieży z reszelskiego rolniczaka bez skrępowania gna na papierosa(czasem coś więcej "za garaże". Sciana garażu zniszczona- przecież mozna bo to własność prywatna. Właściciele najwyraĽniej boją się małolatów, policja zna problem jednak nigdy o wpół do dwunastej nie zaskoczyli wandali -aktywni prawda? Pikanterii sprawie dodaje fakt,że małolaty palą i pija pod oknami prywatnego domu dyrektora szkoły ha, ha , ha.
Gdzie policja
Rozmowa rozpoczęta 29.03.2007, 11:39 · 44 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Jeżeli wlascicielom to nie przeszkadza to Pani/Panu tym bardziej nie powinno.
Wandalizm powinien przeszkadzć każdemu normalnemu człowiekowi.
A gdzie mają palić w kiblach w szkole i tak tam większoś pali .Palą i będą palić nie da rady tego oduczyć by zrobili palarnie dla tych pełnoletnich to by było wszystko wporządku
" ktoś " a od kiedy ty jesteś taka mądra ? Też palisz że tak się wypowiadasz???
w 100% zgadzam sie z osoba o nicku KTOS palarnia szkolna powinna istniec. Moze lazienka wtedy wygladala by inaczej:P
Hm ale szkoła to jest szkoła i nie ważne że chodzą tam osoby pełnoletnie nadal jednak sa uczniami . W szpitalach nie ma palarni a mają być w szkołach ? To jakaś paranoja !!! Przecież zakaz palenia obejmuje miejsca publiczne i wkrótce będą karać za palenie ale cóż to jest każdego indywidualna sprawa co robi i tak nauczyciele wiedzą kto pali i uczniowie ponoszą za to konsekwencje a my rodzice możemy się tylko wstydzić.
Michalino jesteś jedynym rozsądnym głosem w tej dyskusji. Jednak co do konsekwencji to ponoszą je niepalący. W szkole i w życiu lepiej traktuje się palących - to oni na wszelkich spotkaniach maja prawo do przerwy na "dymka" bo muszą, sa ważni bo biedni uzależnieni, to oni truuuuuuują nas biernych palaczy. Ale my całe społeczeństwo wychowujemy kolejnych palących- kiblowych jak czytam , a może kiblarzy-przyzwalając. Idzcie i zobaczcie tam palą dzieci, również dziewczęta, a my przymykamy oczy.Dlaczego? W Stanach alkochol może kupić 21-latek.
Michalino jesteś jedynym rozsądnym głosem w tej dyskusji. Jednak co do konsekwencji to ponoszą je niepalący. W szkole i w życiu lepiej traktuje się palących - to oni na wszelkich spotkaniach maja prawo do przerwy na "dymka" bo muszą, sa ważni bo biedni uzależnieni, to oni truuuuuuują nas biernych palaczy. Ale my całe społeczeństwo wychowujemy kolejnych palących- kiblowych jak czytam , a może kiblarzy-przyzwalając. Idzcie i zobaczcie tam palą dzieci, również dziewczęta, a my przymykamy oczy.Dlaczego? W Stanach alkochol może kupić 21-latek.
Dzieci same się nie wychowają, jak się rodzicom nie chce nawet wiedzieć co robią to policja nie pomoże.I wyrośnie pokolenie huliganów.Teraz w kiblu i za garażem albo na Spichrzowej, potem w rowie z butelką taniego wina. Skoro tyle niektórym do szczęścia potrzeba.......
" jakob " i Ty " rocho "bardzo mi sie podoba wasza wypowiedĽ z tego wynika że jesteście bardzo mądrzy chłopcy i w zupełności z wami się zgadzam a to że konsekwencję ponoszą ci niepalący wiem bardzo dobrze gdyż mój syn jest niepalącym uczniem w tej szkole i tym , wystarczyło że stał z kimś kto pali papierosa i ten palący nie poniósł żadnych konsekwencji a mojemu synowi się oberwało chociaż nie pali. Na szczęście bez żadnych problemów wytłumaczył się i wszystko zakończyło się dobrze . Teraz już nie zatrzymuje się z palaczami i nie ma problemów.
nie to juz jest cos:):) usmialem sie czytajac o konsekwencjach palacych w szkole:) przepraszam bardzo, ale uwaga w dzienniku to jest jakas kara????.(smieszne) A co do wypowiedzi Michaliny "
Teraz już nie zatrzymuje się z palaczami i nie ma problemów." Czy ktos w to wierzy, ze nagle opuscił kolegow:)
Jednak zapewniam Ciebie że tak , opuścił kolegów bo nigdy nie palił mój syn i nie pali do tej pory więc może Ciebie to zdziwi ale on niestety jeszcze rozumu nie stracił może i Ty rzuć palenie w może nie wiesz że to niszczy szare komórki tylko pytanie czy Ty jeszcze je masz ? On ma ciekawsze zajęcia niż palenie czy picie więc może zapoznam Ciebie z nim bo wiesz kto z kim przystaje takim się staje . Jak zmienisz towarzystwo to Ci może na dobre wyjdzie .
Hmmm.... ja palę, ale jeszcze nie zauważyłem żeby to jakoś negatywnie oddziaływało na moje szare komórki ;D...
Ale to pewnie przychodzi z wiekiem :D...
Może tego nie dostrzegasz Kamil ale zapewniam że palenie szkodzi
A co policja ma wspólnego z paleniem przez uczniów papierosów no jeżeli chodzi o alkohol to popieram bo szkoła to szkoła ale papierosy ? No może w kibelku to nie wypada ale na powietrzu czemu nie tylko aby nie zaśmiecać ludziom pod oknami .
Wiem Michalino, że szkodzi :)... dlatego zawsze gdy kupuję papierosy to wybieram te z rakiem zamiast tych z bezpłodnością ;)))...
To mnie Kamil rozbawiłeś :D:D:D:D:D:D od razu humor lepszy :D
Moge Cie zapewnic ze posiadam szare komorki:):), a jesli chodzi o zapoznawanie mnie z ciekawszymi zajeciami to naprawde serdecznie dziekuje:P. Poza paleniem mam naprawde wiele ciekawych zajec.
Ciekawe czy Twoi rodzice wiedzą jakiego to mają synka z zadymionymi komórkami . A te inne zajęcia po za fajeczkami to piwo czy wąchasz klej co !!! Ciekawe ile razy powtarzałes klasę lub jaka jest średnia Twoich ocen chociażby z tego półrocza
4String, bardzom rad z tego powodu :D:D:)...Michalino, wydaje mi się że Tobie nic do tego, czy Garaż wącha klej czy też jaką ma średnią ocen :]...
Ocena nie jest wykładnikiem wiedzy... :D
No właśnie ocena jest wykładnikiem wiedzy bo jak tej wiedzy się nie ma to i oceny są do niczego a dlaczego bo główka nie pracuje zatruta różnymi pirdołami.
Droga Michalino:) chcialbym Ci powiedziec ze moi rodzice wiedzą, że pale. Zapewniam Cie, że nie siedzialem ani razu. Ucze sie srednio i mi to wystarczy. Jeśli chodzi juz o ten klej to juz troszkę przesada i bardzo prosze nie pisac o mnie w ten sposób, a Kamil ma racje:):):) (ale ja nic nie wącham):P
Ocena jest wykładnikiem tego co uczeń napisał na sprawdzianie albo odpowiedział nauczycielowi, co w większości przypadków z wiedzą ma niewiele wspólnego... Można mieć same 2 i być mądrym, a można też 5 i być tępą łempą. Oczywiście nie mówię, że wszyscy tacy są :) a papierosy nijak się mają do mądrości... BTW Kamil, cieszę się, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę ;) hehe
4String, cieszę się póki mogę, bo jutro nie będzie mi już tak do śmiechu jak spędzę połowę dnia przed komputerem stukając w klawiaturę ;)....ech ta magisterka :>....
O czym wy rozmawiacie: udowadniasz czy papieros szkodzi czy nie? To ludzkość dawno odkryła, poczytaj w internecie chociaż. Poziom tej dyskusji świadczy o poziomie palaczy, prostaki spod garażu i kibla, a szare komórki uszły z dymem. I pytanko czy głupi wie że jest głupi? Skoro jest głupi to jak ma uczynić tak poważne spostrzeżenie. Michalino gratuluję, mało jest tak rozsądnych rodziców i masz odwagę napisać co myślisz.
O czym wy rozmawiacie: udowadniasz czy papieros szkodzi czy nie? To ludzkość dawno odkryła, poczytaj w internecie chociaż. Poziom tej dyskusji świadczy o poziomie palaczy, prostaki spod garażu i kibla, a szare komórki uszły z dymem. I pytanko czy głupi wie że jest głupi? Skoro jest głupi to jak ma uczynić tak poważne spostrzeżenie. Michalino gratuluję, mało jest tak rozsądnych rodziców i masz odwagę napisać co myślisz.
Odp dla garaża, który chwali się na forum że jego rodzice wiedzą że pali. Dziecko !!! czym się chwalisz ??? Że nie umieli cię wychować i z braku laku robią takie głupoty. Nie mają biedaki innego pomysłu na swoje dzieci, zamykaja ci drogę nie chcą żebyś był kimś kulturaknym jak dorośniesz. Zamiast prześcignąć swoich rodziców i zajść dalej w życiu niż oni to powtarzasz ich życie. Jesteś młody możesz dużo osiągnąć, może o tym nie wiesz wychowując się w patologicznej rodzinie. Z dziećmi w wieku szkolnym nie pije się i nie pali, bo to nie są kumple od kieliszka tylko dzieci.
Marzena pytasz co policja ma wspólnego z palącymi.Zadzwoniłam na Policję w Kętrzynie i dowiedziałam się że jest ustawa o OCHRONIE ZDROWIA PRZED NASTęPSTWAMI UżYWANIA TYTONIU I WYROBóW TYTONIOWYCH. Może byś poczytała. Niepełnoletni palić nie mogą oficjalnie i można za to ukarać rodziców.Niepalący mają prawo -ustawa im to zapewnia- do życia w środowisku wolnym od dymu tytoniowego, dlatego nie wolno palić np. na przystankach autobusowych itd.Niedługo w restauracjach będzie zakaz pelenia. Gotuj sie na to. Policja ma tu duże pole do popisu ale skoro sami palą to przecież rozumieją palaczy, pozatym mogliby się spocić wychodząc z komisariatu. A w szkole palą głównie niepełnoletni bo tam wolno, nikt nie zabrania i jak tu ktoś napisał nie ma kar, rodzice nie zobaczą. W Szpitalach, urzędach i szkołach jest ustawowy zakaz palenia tytoniu. Czy naprawdę szkoły o tym nie wiedzą ?
Kamil twoja szczera odpowiedz " ja palę..." jest powalająca.Oczywiście że nie zauważyłeś bo i jak skoro komóry ci już stępiały. Wystarczy że widzą inni. A co myślisz, mój ty myslicielu, o ćpaniu.Może znowu jakąś lokalną mądrość napiszesz.
Chcesz ćpać to ćpij tylko nie rób tego w miejscu publicznym ;)
Cóż....pozostaje mi się tylko zdrowo roześmiać na odpowiedĽ Mili :D....Primo, moja wypowiedĽ zawierała lekką nutkę żartu :] - doskonale zdaję sobie sprawę ze szkodliwości papierosów, ale to moje zdrowie i mój wybór :]. Secundo - zarówno o ćpaniu jak i ćpunach mam negatywną opinię.
BTW. Jeśli już zwracasz się do mnie per "ty" to wypadałoby napisać to dużą literą ;)....
" dorataw " na szczęście po resteuracjach nie chodzę i nie palę w miejscach publicznych i mnie to nie obowiązuje a skoro szkoła nie może sobie poradzić z palaczami to niech palą a co tam nie przejmują się swoim zdrowiem , obniżoną oceną z zachowania , matka z ojcem po głowie pogłaszczą no bo jak to moje dziecko ?! no wiesz tak więc co może policja ?! Nie długo nic nie będziemy mieli do powiedzenia a jaka ustawa jest to ja doskonale wiem ale co tu będę dyskutować skoro sami tacy mądrzy ludzie chodzą do szkoły jeden to magistra od palenia fajek zrobi i twierdz że ma wszystko w głowie ok więc niech robią sobie co chcą na szczęście to nie moje dzieci.
:D:D:D:D:D:D
Mistrz nad mistrze ;)
Mam dziwne przeczucie, że ta aluzja z "magistrem" była skierowana w moją stronę ;)))....
To co moze na przerwach mam biec na drugi koniec miasta-do domu-żeby sobie w spokoju zapalić :D
Bla bla to twój problem gdzie będziesz palił.Nie szpitala w którym zakończysz życie na raka krtani, nie szkoły. Taki bieg dobrzeby ci zrobił, skoro nie jesteś dość bystry żeby coś więcej z makówki wycisnąć.Masz nie truć innych, nie niszczyć garażu- proscizna no nie?Żyjesz między normalnymi ludzmi, przynajmnien narazie.
a za garażami koło mojego domu nie palą uczniowie, a mimo to są poniszczone.
Ja tam związku między nauką a papierosami nie widzę, a tak w ogóle to chyba indywidualna sprawa każdego czy pali czy nie... :)
A kto z was zgłosił to dzielnicowemu lub komendantowi, pewnie nikt bo każdy nauczył się być anonimowym. Widzisz jak ktoś zaśmieca złóż zawiadomienie a zostanie ukarany. Policja to nie rękawiczki w których się sprząta bo sam boisz sobie rączek ubrudzić. Policjant jak jedzie to każdy mówi krótko to nie ja, to nie my i co od tak sobie jak nie widzą to mandat mają wystawić. Albo mówić, że tam ktoś z bloku widział to mandaty dostaniecie. Żart gdyż młodzież to nie tępaki, a Policja nie błazny. U nas społeczeństwo dużo krzyczy tylko sama nic nie zrobi dla poprawy bezpieczeństwa.
Nie zgodzę się z każdą częścią tej wypowiedzi :P
To wszystko Grzelak:-)
To on cały czas kopci za garażami!!!
Wszystko niszczy, pluje i oddaje mocz pod tamtejszym krzakiem:-)
I na dodatek nigdy pojary ni obstawia:-)
Pozdro menelu!!!
To wszystko Grzelak:-)
To on cały czas kopci za garażami!!!
Wszystko niszczy, pluje i oddaje mocz pod tamtejszym krzakiem:-)
I na dodatek nigdy pojary ni obstawia:-)
Pozdro menelu!!!