Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

fontanna

Rozmowa rozpoczęta 23.06.2008, 12:45 · 21 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 23.06.2008, 12:45

Czy ktos wie, co się dzieje na skwerze z fontanną? zrywają trawę??? czy co?

#2 · 23.06.2008, 14:10

pogjęło ich totalnie, kasy nie maja na fontanne, a czaruaj cos przed gmina i z trawnikiem przy fontannie, panie burmistrzu niech pan sobie tam buraki posadzi i młode kartofle, haha

#3 · 23.06.2008, 15:40

ja mieszkam w sąsiedztwie i obawiam się,że może byc to albo studnia albo parking albo szalet kolejny, patrząc na zapędy naszych władz nic innego nie przychodzi mi do głowy...tylko po co zrywać trawę razem z podłoże???wie ktoś???bo naprawde zaczynam sie obawiać...

#4 · 23.06.2008, 17:43

Jezu chcieliście fontannę bedziecie ja mieli ale chyba nie myslicie siedziec wśród starej śmierdzącej trawy .Będą ławeczki nowe,nowa trawka i kwiatuszki spokojnie będzie gdzie posiedzieć i ochłonąć .Cierpliwości!!!

#5 · 23.06.2008, 18:09

to rewelacja i fonntana i nowa trawka i kwiatki,ale czy to jeszcze w tym roku?

#6 · 23.06.2008, 18:18

A Ten lub Ta "ja", to rzecznik Urzędu, że wypowiada sie w jego imieniu? Ja nie byłbym takim optymistą. Trawa i tak zbyt żwawo nie urośnie, bo okres na jej sianie nie jest zbyt optymalny. No, ale może się mylę.

#7 · 23.06.2008, 18:27

o jaaaaaaa nie wiedziałam,że na tym skwerku trawa to najwiekszy problem...kolejne marnotrastwo pieniedzy;( a czy dowiozą nowe kamyczki pod fontanne, bo tez "śmierdzące"?

#8 · 23.06.2008, 18:38

chcecie prawdy o to prawda. bezrobotnych u nas pelno. A pracy nie ma to burmistrz załatwił im prace wyrywanie trawy wraz z podłozem. hihihi. NAstepnie sianie trawy, podlewanie młodej trawki, i zwowu wyrywanie. Bezrobotni zarobią, i kozyść jest.

#9 · 23.06.2008, 19:39

hehhe remus jesteś genialny/a;) nie wiedziałam,że polityka społeczna w Reszlu tak prze do przodu...mam kilka propozycji: rozebrac bruk-połozyć bruk, rozmontować fontanne-postawić fontannę...powyrywać drzewa -zasadzić drzewa-a najlepiej to wszystko w parku miejskim, tam jest najlepszy "zarobek" jesli postrzegac to w tym kontekście;)ale się ubawiłam;)

#10 · 24.06.2008, 09:59

A cała rzecz polega na tym żeby nic nie robić ,nie narobić się a zarobić ha ha no i jak się nie ma zajęcia to się przekłada coś z kąta w kąt aby było zajęcie ważne że za to ktoś płaci ludziska się nie nudzą i pijaczki co są zatrudnieni nie leżą zachlani pod płotem.

Nie napracują się za duzo i jeszcze im za to zapłacą ;)

#11 · 24.06.2008, 10:19

ja przepraszam,ale ponownie w sprawie trawy...jaki sens jest sadzenie nowej na zerwanej starej skoro tam sie dzieci bawią...bedą miały zakaz jeżdżenia na rowerach i biegania po nowej? One się tam świetnie bawią na tej kupie ziemi ( wcale się im nie dziwię) gdzie w tym wszystkim sens mhm?

#12 · 25.06.2008, 09:12

hmm... Wszyscy chcieli fontanny, ale może nie... może jednak coś innego... Zdejmują trawę. Nie wiemy dlaczego - ale to nic nie szkodzi, na pewno zdejmują ją niepotrzebnie. Wszystko jest Ľle. Na pewno nic się nie uda. Czy na tym forum pisują same jęczydu.y ?

#13 · 25.06.2008, 11:04

Bo mieszkańcy Reszla sami nie wiedzą co chcą ale jak już wszystko będzie zrob ione to będzie na forum temat "ojej jak pięknie jeszcze troche dorównamy dla Kętrzyna"

Polacy nauczyli się narzekać i narzekają nic nikomu nie pasuje i się nie podoba więc zastanówmy się co chcemy co jest dobre a co złe i dajcie spokój z tą trawą bo można powiedzieć "mowa-trawa"i już

#14 · 25.06.2008, 12:00

nie no ja nic złego nie miałam na myśli byłam ciekawa po co zdejmuje się trawę i tyle...poza tym słusznie zauważył remus,że za to płacimy...wolałabym osobiście nowy chodnik niż nową trawę na skwerku

#15 · 25.06.2008, 13:53

A poczekaj cierpliwie to zobaczysz zapewne przyjdzie czas i na chodniki a ciekawość to pierwszy stopień do piekła ;)

#16 · 25.06.2008, 14:18

tylko dlaczego zabierając się do roboty od końca? nie wiedziałam,że nasze miasto jest takie bogate...

#17 · 25.06.2008, 20:40

poczytaj sobie 'lu' inne wątki, gdzie niektórzy mieszkańcy Reszla wytrząsają się nad radą miejską, burmistrzem, bo "teren wokół byłej fontanny" taki zaniedbany, achy i ochy, jak to władza o nic nie dba, jaka to byłaby pozytywna wizytówka Reszla a jest negatywna, jak to odstrasza turystów, jak to władze tylko siedzą, biorą pieniądze i nic nie robią w tej sprawie. No to robią. To też Ľle. Jak to nazwać ? Wieczni malkontenci i jęczyd`py ?. Zapewne usłyszymy o nich jeszcze nie raz - i też nie będą mogli się zdecydować czego chcą.

#18 · 25.06.2008, 22:31

nie no okey ja byłam tylko zainteresowana co tam się dziej...nie wiem czy zrywanie trawy ma sens.....pojawia się pytanie czy będzie w związku z tym będzie zakaz deptania trawy;)a co do rady miejskiej i burmistrza to ja lepiej tego komentowac nie bedę mam nadzieję,że to ostatnia kadencja w takim opłakanym składzie

#19 · 25.06.2008, 23:03

Heh co do rady czy burmistrza przyjdą gorsi nakradną , nakradną i pójdą zobacz ze burmistrz dopiero teraz zapracował na nowe auto tyle lat jeĽdził starym złomem na poziomie pewnego rolnika (mieli identyczne auto )a teraz uuuuuu super :) i cieszę się że w koncu kupił coś nowego.

A co do trawników to nie wiesz że zieleń trzeba szanować ? W domu po doniczkach też depczesz ? Szanuj Zieleń Boś nie jeleń !!!

#20 · 26.06.2008, 10:53

heheh ja wiem,że zieleń trzeba szanować,jednak powiedz to tym dzieciakom,co tam się codziennie bawią skoro taki z ciebie ekolog;)może ogrodzenie postawią,żeby trawka sobie rosła spokojenie;) co do burmistrza i rady....ehhhhhhh żeby to chodziło o auta...to by było pół biedy;)Zauważ,że równiez dopiero teraz w Reszlu po tylu latach kadencji przyszedł czas na jakiekolwiek działania lepsze lub gorsze to tyle w tym temacie...

#21 · 26.06.2008, 19:05

parking tam będzie

#22 · 27.06.2008, 00:17

jeśli byłby tam parking wcale by mnie to nie zdziwiło.....

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.