Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

odesetki od urzedu

Rozmowa rozpoczęta 16.03.2009, 14:15 · 2 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 16.03.2009, 14:15

itam

pracuje w ketrzynie. od dwoch dni chodze do banku i sprawdzam czy dostalam przyznane mi decyzja swadczenia pieniezne. Niestety pieniedzy jak nie bylo tak nie ma. Ok. ale dlaczego moja siostra ktora mieszka w reszlu i pobiera swiadczenia w kasie doatala pieniadze w terminie?

wszystko byloby ok ale ja mam stale zlecenia z konta(robienie oplat) i co teraz jak nie bylo przelewu?

jeszcze mam pytanie odnosnie odsetek. czy urzad nie powinien mi wyplacic odesetek, skoro na decyzji jest napisane do 15-kazdego miesiaca a dzis jest 16 a pieniedzy nadal nie ma. dzwonilam do wlasciwego urzedu i powiedziano mi ze nie wiadomo kiedy bede miala przelew bo nie maja pieniedzy. A na wyplaty w kasie to byly?

Jak teraz dochodzic odsetek od nieslownego urzedu?po co ten termin napisany na decyzji?

gdybym pracowala w reszlu- tez bym przeniosla wyplate na kase.

prosze o powdpowiedz w sprawie odsetek

#2 · 16.03.2009, 14:20

Ja tez jeszcze nie mam rodzinnego.Musialam pozyczac pieniadze .Co jest grane?

#3 · 16.03.2009, 17:24

Niestety w Reszlu MOPS też terminowością nie pochwali się. Kierownik pieniądze na wypłatę zasiłków rodzinnych w kasie miał a na konto zabrakło. Czy może kierownika MOPS też dosięgnął kryzys? A może mu na pracy już nie zależy? Ciekawe co Pan Burmistrz na to powie.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.