Drodzy mieszkańcy. Bardzo was proszę o wszelkie propozycje dotyczące promocji turystycznej miasta. Pochodzę z Warszawy, tu też studiuje. Właśnie pisze prace licencjacka na temat promocji miasta. Wybrałam wasze miasto - Reszel. Wszelkie sugestie są mi niezbędne, mam nadzieje że znajdą sie ludzie o dobrym sercu i pomogą mi w tym przedsięwzięciu. Aneta
PROMOCJA MIASTA
Rozmowa rozpoczęta 05.11.2008, 21:12 · 7 odpowiedzi · 0 wyświetleń
z mojego punktu widzenia nie wykorzystujemy bogatej historii tego miasta-choćby ostatniego stosu lub pożarów. Fajnie byłoby urządzić np festiwal czarownic lub coś w tym stylu. Odnosząc się do Mrągowa to pierwszy piknik country też był małą imprezką, jednak odpowiednio wypromowany stał się masówką (choć już chyba minęły lata jego świetności). Reszel powinien również starać się stworzyć cykliczną imprezę, odwołując się do historii właśnie. Nie będę oryginalny kiedy powiem, że zabytki stanowią okazję do promocji. W naszej gminie leży też św. Lipka-chyba najlepsza reklama miasta. Szkoda, że masy turystów znają właśnie ją, nie mając jednocześnie pojęcia o Reszlu. Powinno być dokładnie odwrotnie. Promocję za pomocą sportu zostawię dla siebie, bo i tak nikt tu o sporcie nie czyta ;) Jak chcesz to pisz na maila-może jakoś Ci się przydam ;)
Droga Aneto!Promocja naszego miasta kuleje, a wiem to, bo sam pisałem pracę dotyczącą Reszla i musiałem mocno nagłowić aby cokolwiek stworzyć. Może spróbuj udać się do naszego Urzędu i Pani Ci coś podpowiedą (w co sam wątpię). Zapytaj czy mają strategie rozwoju miasta?Ile i jakie polemiki ostatnio napisały do prasy?A najlepiej wejdz na strone Urzędu Miasta i kliknij zakładę Promocja Gminy tam wypisane są zadania, które powinny być wykonywane przez Panie zajmujące się Promocją (chociaż nie są).
potrzebujemy odnowić jezioro
Obraz naszej plebanii może odstraszać
Pfff!Promocja miasta>:Dten dział powinien zostac zmknięty, bo ja nie zauwazyłem jakiejkolwiek formy promocji miasta.
Dobry pomysl! Tylko ciekawe kto zaplaci za wode heh. Chyba ze udostepnisz swoj kran.
moze Ty skoro jestes taki dowcipny!Ktos podał propozycję nie po to aby z niej drwic tylko po to aby ktos kto bierze pieniądze siedząc w promocji gminy pomysli co mozna z tym zrobic