Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Co chcecie drodzy?

Rozmowa rozpoczęta 17.02.2009, 12:33 · 33 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 17.02.2009, 12:33

A wieć chciałem poruszyć pewnien temat.Każdy narzeka,że Reszel to małe miasto w którym nic sie nie dzieje.My sami też mamy wpływ na to jaki jest Reszel...CDhciałem przejść do konkretu.Tak więc zamierzam otworzyć działalność gospodarczą w Reszlu,a raczej mam takie plany.Chciałem zapytać was drodzy mieszkańcy czego brak Wam w tym mieśie,co chcielibyście aby było otwarte,z jakich usług chcielibyście korzystać.Czy miałaby być to dyskoteka,pub,restauracja,sklep odziezowo-obuwniczy,sklep spozywczy,kurczak z rozna,salon fryzjerski,kiosmetyczka?Chciałem zapytać Was Kochani zapytać o zdanie...chodzi mi o miejsce z ktorego na pewno chcielibyscie korzystac

#2 · 17.02.2009, 12:40

W reszlu brakuje miejsc dla mlodzierzy, powinni zrobic w reszlu jakas dyske

#3 · 17.02.2009, 13:06

Dyskoteka!!

#4 · 17.02.2009, 13:06

DYSKA

#5 · 17.02.2009, 15:09

błagam tylko nie dyskoteka...

Ale na pewno jakies miejsce rozrywki, choć patrząc na reszel cięzko zaproponować coś co sie utrzyma...

#6 · 17.02.2009, 17:04

O proszę...to już nie chcą "Biedronki" tylko dyskotekę :D ?

#7 · 17.02.2009, 17:08

Może się mylę,ale prosiłeś o pomysł to Ci chcę przekazać moją sugestię.Potrzebuje to

dobrego biznes planu i przemyślenia ale pomysł wydaje mi się dobry.W naszym mieście jest wiele osób w średnim wieku,którzy chcieliby zachować dobrą kondycję fizyczną,ale nie afiszując tego.Stworzenie klubu dla osób,które będą opłacać stały abonament, ale będą mogły to robić ,nie narażając się na kontakt z osobami przypadkowymi i jakieś głupie uwagi.Trochę sprzętu,miła obsługa i myślę,że będzie OK.O ile się nie mylę to można dostać sporą refundację z Urzędu Pracy.Jeden tylko warunek zachować ,prywatność,spokój i całkowity relaks ,a myślę,że ludzie za to zapłacą.No i przede wszystkim dotrzeć do potrzebujących,na pewno jest ich wielu (reklama).Myślę,że cena ok. 200 zł za na przykład trzy wizyty tygodniowo w miesiącu byłaby w miarę rozsądna.Warunek jeden,ludzie muszą być

tak dobrani,żeby czuli się swobodni nie skrępowani.A TERAZ JA ,TO TYLKO MOJA SUGESTIA.

#8 · 17.02.2009, 17:54

Ty Kamil lepiej zajmij się bezrobotnymi w UP a nie komentowaniem cudzych wyborów.

#9 · 17.02.2009, 17:55

Ty Kamil lepiej zajmij się bezrobotnymi w UP a nie komentowaniem cudzych potrzeb!

#10 · 17.02.2009, 17:59

Podoba mi się pomysł z posta 6.

Mi w naszym mieście strasznie doskwiera brak szerokiego dostępu do prasy i literatury. Dobrze zaopatrzona księgarnia (nie tylko w podręczniki i książeczki dla przedszkolaków) to by było coś!

#11 · 17.02.2009, 18:29

Taki klub to duża inwestycja, bardzo duża, sprzęt dobrej jakości jest strasznie drogi, a trzeba by go trochę zakupić...

#12 · 17.02.2009, 19:14

A może jakieś miejsca pracy dla bezrobotnych gdzie można będzie zarobić a nie wydawać gotówkę.

#13 · 17.02.2009, 19:32

Jadzia, ciśnienie Ci skoczyło :D ? Jest temat, są odpowiedzi, więc i komentarze będą :D.

#14 · 17.02.2009, 19:34

Wydaję mi się, że mogło to być jakieś miejsce rozrywki. Popatrzcie, wiemy, że w Reszlu jest dużo młodych ludzi powyżej 18 lat i poniżej. Jeśli ma to być dyskoteka to zapewne będzie od jakieś granicy wieku , 16-17 lat, a co z innymi, którzy mają 13-14 ?? Przecież oni też żyją w miasteczku i też czegoś chcą. Takie miejsce rozrywki gdzie niekoniecznie musi być alkohol byłoby dobrym miejscem ... skarżyliście się, że nastolatki (12-14 lat ) chodzą pijane. A dlaczego ? Bo szukają czegoś do roboty a są właśnie takie efekty. Dlatego miejsce rozrywki byłoby fajne :) Starsza i młodsza młodzież mogłaby tam chodzić, ale czy właściciel ( jeśli pójdzie na mój pomyśl ) nie wprowadzi alkoholu to będzie super :))) aaa i podkreślam tak jak Jarek - TO TYLKO MÓJ POMYSŁ NA DZIAŁALNO¦Ć GOSPODARCZˇ.

#15 · 17.02.2009, 19:38

poprawiam ...

"... ale czy właściciel ( jeśli pójdzie na mój pomysł ) nie wprowadzi alkoholu TO NIE WIEM, JE¦LI NIE to będzie super ... "

To moja poprawka :)))

#16 · 17.02.2009, 19:50

Całkiem niezłe, tylko że takie dzieci mogą się "zaprawić" przed wejściem na imprezę :). Zresztą to praktycznie wszędzie jest problemem i zazwyczaj nikt tego nie sprawdza :].

#17 · 17.02.2009, 20:58

Proponuje otworzyć dom publiczny taka działalność na pewno nie upadnie w czasach kryzysu a mało tego spowoduje przypływ gotówki do miasta może być powiązana z dyskoteką,salonem masażu,knajpą.A rozrywki i wrażeń dostarczy pod dostatkiem!!

#18 · 17.02.2009, 21:28

hahahahah brak alkocholu w dyskotece przeciez to na tym zarabia dyskoteka tak samo jak kino na popcornie.A 13-14 latki i tak bedą chodzic zaćpane , pijane itd. a pozatym otwiera sie dzialanosc gospodarcza zeby zarobic a nie pomóc dla rodzica 13 latka wychować

#19 · 17.02.2009, 22:43

kurczak z rozna to jest dobry pomysł

#20 · 18.02.2009, 10:28

jakieś miejsce rozrywki jest zdecydowanie potrzebne bo ile można przesiadywać po barach ;/// bo jak człowiek nawet chce coś w domu zorganizować to sąsiedzi się czepiają i takie koło Macieja;/

ale sklep odzieżowo obuwniczy też by się przydał tylko nie wiem czy tu by się utrzymał..... ale w Reszlu nie ma gdzie się ubrać ;/// chyba ze lumpeks:))))))

#21 · 18.02.2009, 10:28

jakieś miejsce rozrywki jest zdecydowanie potrzebne bo ile można przesiadywać po barach ;/// bo jak człowiek nawet chce coś w domu zorganizować to sąsiedzi się czepiają i takie koło Macieja;/

ale sklep odzieżowo obuwniczy też by się przydał tylko nie wiem czy tu by się utrzymał..... ale w Reszlu nie ma gdzie się ubrać ;/// chyba ze lumpeks:))))))

#22 · 18.02.2009, 10:29

#23 · 18.02.2009, 10:42

Do postu 6 - Jarek, pomysł niezły, ale cena mocno wygórowana. Dla porównania - w Warszawie, gdzie ceny są z kosmosu, za miesięczny karnet w fitness clubie tylko dla kobiet z 2 wejściami w tygodniu płacę 90 zł. Więc 200 zł na reszelskie możliwości finansowe to raczej kosmos.

Ale pomysł świetny!

#24 · 18.02.2009, 11:31

Musisz się przyzwyczaić, że w Reszlu zawsze cię ktoś będzie krytykował. Czy ma rację czy nie. Tak dla zasady.

Co do projektu to ok, ale cena :-( pomyśl nad nią. Zresztą z ceną zawsze można zrobić porządek.

A może jakieś tematy typu dziennikarstwo tj. lokalna rozgłośnia radiowa z reporterami (młodzi). Kulturalnie i starsi też cię poprą z pewnością! Rozważ!

W tv ostatnio pokazywali kawiarenki czytelniczo-księgarskie. Wchodzisz, czytasz i albo odkładasz albo kupujesz. Książki przynoszą też czytelnicy (zbiórki np. szkolne czy okazyjne).

Pomyślę nad innymi i dam znać. Pozdro i nie patrz na pesymistów bo zawsze będą. To są ci którzy nic nie robiąc chcieliby mieć fortunę. Po prostu olej ich!!!

#25 · 18.02.2009, 12:01

club fitness świetny pomysł:))) tylko żeby cena nie za wysoka:))

fajnie by było gdyby znalazło się gdzieś miejsce na basen kryty :)))świetne miejsce do spedzania czasu uwielbiam pływać;pp ale to tylko moja propozycja:) pozdro

#26 · 18.02.2009, 19:52

Club Fitness w reszlu nie wypali, dzieci beda chodzic nawalone i nacpane bo to nie jest kwestia braku zajec ale jakiegos chorego trendu na "pseudo dorosłość".

Dyskoteka jest wyjsciem ale pomyślcie o PKPie pare lat temu :)

Bliskość Areny, Vivy chyba stwarza konkurencje :)

Też myslalem nad fitness clubem, sklepem z odżywkami itp ale nie na reszel bo to by był chwilowy szał a pozniej plajta :)

#27 · 18.02.2009, 20:03

basen to dobry pomysł

#28 · 19.02.2009, 11:08

Kosmetyczka, albo jakiś salon z masażem :)

#29 · 19.02.2009, 12:31

pamiętacie - kiedyś na miejscu obecnego targowiska miejskiego był tzw. CYCEK tam można było wypić piwko w miłej atmosferze i do tego całkiem nie drogo:) Myślę, że to jest pomysł na biznes w Reszlu, ale kiedyś przesiadywało tam wielu pracowników REMY, a teraz zakład chyli się ku upadłości to i klientów mniej.

#30 · 19.02.2009, 17:06

Do postu nr 9,wiem,że to duża inwestycja

ale jest jedna zasada,na małej inwestycji

mały biznes i mały zarobek.Potem przychodzi zniechęcenie.Są naprawdę spore środki pomocowe do otwarcia biznesu.Urząd Pracy w Kętrzynie jest bardzo otwarty i pomocny ale nie pomoże komuś kto sam w siebie nie wierzy.Trzeba pamiętać,że wiara

i odwaga czyni cuda.TO JEST PRAWDA.

#31 · 19.02.2009, 17:08

mały biznes i mały zarobek.Potem przychodzi zniechęcenie.Są naprawdę spore środki pomocowe do otwarcia biznesu.Urząd Pracy w Kętrzynie jest bardzo otwarty i pomocny ale nie pomoże komuś kto sam w siebie nie wierzy.Trzeba pamiętać,że wiara

#32 · 19.02.2009, 17:12

#33 · 19.02.2009, 17:14

#34 · 27.02.2009, 00:04

A ja powiem tak: mlodziez potrzebuje dyskoteki(pamietam jak sama zawsze sie jaralam jak uslyszalam plotke ze jakas dyske w Reszlu otwieraja).Alkohol jak byl tak bedzie, tyle ze tym razem w miejscu gdzie mozna go spozywac, a nie w parku. Fitness, tak duzo osob w srednim wieku potrzebuje takiego miejsca.Czesto sie widuje wiele kobiet w srednim wieku jak biegaja, albo maja ten swoj szybki chód. Wiec pomysl taki: w ciagu dnia w budynku fitness(rozklada sie specjalna mate, lustra beda, muza wiadomo tez) i mozna cwiczyc.Zajecia np do 20. A potem zawijasz mate, wlaczasz stroboskop i lasery, przychodza barmani i dyskoteka otwarta... Wiele zalezy od wymagan sanepidu, zeby powstala dyskoteka i taki klub fitness... no na tym sie nie znam :)

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.