Nie uważacie że coś dziwnego się dzieje na forum reszla. Znikają tematy rozmów, ciekawe dlaczego?
wolność słowa
Rozmowa rozpoczęta 28.05.2009, 19:29 · 10 odpowiedzi · 0 wyświetleń
to pewnie operacja Hasbara.
Np. które?
Może ktoś poczuł się urażony, może chce wnieść sprawę do prokuratury. Na tym forum było już to przerabiane. I w sumie się nie dziwię, skoro forumowicze opluwają wszystko i wszystkich wokół. Najlepszy przykład - parking przy ratuszu. Nic się nie działo - burmistrz zły bo nic nie robi. Zrobiono cos z myślą o turystach - burmistrz zły bo pijaństwo bo parkingi itp. Najlepiej się wyprowadzić do lasu.
Po to jest FORUM ,aby wypowiadać swoje opinie .Jak już kiedyś pisałem ,reszelskie forum jest jednym z najgrzeczniejszych w Polsce .Na forum wypowiada się swoje sądy ,nie zawsze pozytywne ,ale chyba o to właśnie chodzi,prawda? A tu ciągle ktoś straszy odpowiedzialnością karną ,w rezultacie nic z tego nie wychodzi ,bo namierzyć komputer można ,trudniej udowodnić kto na nim pisał.
Bo jak wszędzie wywala się kubly brudów,to może pomomo cechy złośliwosci, wcale reszelacy nie są tacy żli.Naprzykład na stronie Korsze nie wejdzie żaden post, ktory by był przeciwko włascicielowi,a u nas są.Jak rozmowy są prowadzone w sposób nikomu nie ubliżający to są,a każdy ma prawo napisać i poprosic moderatora o wyrzucenie postów na jego temat.Tak jak ktoś chce pisać ,tak też ktoś usuwa,to idzie w obie strony.Czasami od osądów trzeba się powstrzymać,bo to też idzie w obie strony.Jak ja to mogę ,ale o mnie to już nie.
Czy FORUM jest po to, aby wypowiadać na nim swoje opinie ? - NO PEWNIE, ŻE TAK.
Czy na forum można wypowiadać swoje sądy, nie zawsze pozytywne ? - JAK NAJBARDZIEJ.
Czy ktoś niesłusznie obsmarowany na FORUM ma prawo domagać się sankcji karnych dla sprawcy - OCZYWI¦CIE, ŻE TAK.
Ależ to niektórych boli - nie można oskarżać sobie kogo się chce o co tylko nam się zamarzy - no ból po prostu.
Niektórzy forumowicze nie odróżniają merytorycznej dyskusji na argumenty od wylewania na kogoś kubła pomyj. Można się spierać podając fakty i argumenty, natomiast nie można obrzucać rozmówcy obelgami, i ot tak sobie pomawiać o jakieś przestępstwa lub niegodziwe zachowanie. Jeżeli jednemu z drugim nie podoba się np. jakaś decyzja władz, to napisz człowiecze, czemu ci się nie podoba, ale nie możesz pisać, że na pewno ktoś z władz wziął za tą decyzję łapówkę bo wiadomo, że to są sami złodzieje. Niestety, taki właśnie styl pseudo-dyskusji prezentują niektórzy forumowicze - ale to świadczy tylko o kompletnym braku rzeczowych argumentów. Dlatego pojawia się taka żałość, że komputer w sieci można zidentyfikować, bo gdyby nie to, to dopiero by się pojechało po kim się da...
Moba, slusznie! Nie kazdy potrafi prowadzic konstuktywna, rzeczowa rozmowe. Jak juz sie koncza argumenty, to zaczyna sie wyzywanie i obrazanie innych.
PS. Sankcji karnych to raczej z postow nie wyciagniesz, predzej postepowanie cywilne mozna wszczac.
Czuję się tłusty i rozlazły
Czuję się tłusty i rozlazły
z mysla o turystach moze jeszcze darmowe noclegi...a zmysla o reszelaniniach to co nic?