Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

stara plebania

Rozmowa rozpoczęta 22.09.2006, 22:33 · 3 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 22.09.2006, 22:33

Chciałbym poruszyć temat starej plebani jednego z najcenniejszych zabytków Reszla. Kto jest administratorem obiektu i odpowiada za jego katastrofalny stan? W latach osiemdziesiatych była jeszcze zamieszkała, po wykwaterowaniu lokatorów przez ostatnie dwadzieścia lat nie była remontowana , teraz podupada w ruinę i za kilka lat zostaną po niej tylko fundamenty tak jak po murach miejskich, spichlerzu.Ratujmy reszelskie zabytki bo są naszym dobrem .

#2 · 23.09.2006, 15:15

Samo gadanie nie wystarczy, więc ja nic zrobić bym nie mogła... Ale w pełni zgadzam się z Tobą Frazesie!

#3 · 26.09.2006, 09:37

Może się mylę, ale słyszałem, że ten obiekt należy (lub jest administrowany) do Stowarzyszenia Kulturalnego "Zamek". Jeżeli, ktoś ma inne informacje, to proszę o sprostowanie.

#4 · 26.09.2006, 10:08

po pierwsze to wina młodziezy.Sama za małolata biegałam po pomieszczeniach wewnatrz,ale niczego nie niszczylismy.ale co sie z tym stało pozniej?tragedia.zburzony balkon zamurowane okna(ci co tam balowali nie zdawali sobie sprawy ze wkoncu ktos zamuruje ten obiekt)a pozatym ta plebania nie nadaje sie do remontu.bo niby co tam zrobic?tyko czekac jak dojdzie do jakies tragedii

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.