Co myślicie o nowym kebabie w mieście? Czekam właśnie na dotację z urzędu, bo gdziekolwiek pojadę kebaby są większe i durzo wiecej dodatków. oliwki, kukurydza, papryka itp... mysle ze sie tu przebje.
kebab
Rozmowa rozpoczęta 24.04.2012, 00:00 · 22 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Jasne że tak, konkurencja jak najbardziej sie przyda. Może tą kukurydze lepiej odpuścic ale oliwki i feta koniecznie:)
a mi tam smakuję nie lubie oliwek, fety i innych dodatków ten co jest jets w sam raz
Konkurencja zawsze jest dobra, ale poprzeczkę masz postawioną wysoko...
W okolicy kebaby są większe niż u nas, ale zdecydowanie gorsze w smaku. W Reszlu aby się przebić będziesz musiała mieć bardzo niską cenę oraz dobrą jakość.
Może warto wystartować z czymś niepowtarzalnym, czymś, czego jeszcze u nas nie ma.
Zrób wywiad wśród mieszkańców, popytaj na co mieliby ochotę.
Ja osobiście uwielbiam sałatki z serem feta, kurczakiem, sałatą lodową i innymi dodatkami, zawsze przywoże sobie takie z Biskupca.
Jakąkolwiek drogę obierzesz, życzę powodzenia ;)
a ja jestem przekonana ze dasz rade- nasz kebab sie pogorszyl i w jakosci i w wielkosci. wiadomo ze nie ma nic za darmo, ale...niech to bedzie warte swojej ceny.
trzymam kciuki i zycze powodzenia. najlepszy kebab w ketrzynie - w takiej samej cenie co w reszlu ale za to jakoscia przebija bez dwóch zdań.
konkurencja to dobra sprawa. Ja dodatkowo postawiłabym na sałatki, surówki. Np.gGrecką, z tuńczykiem, kurczakiem i koniecznie do nich jakieś bułeczki czosnkowe...i już jestem Twoją stałą klientką :)))
Drugi kebab w reszlu?? Pomysl calkowicie pozbawiony sensu. Gdy Reszel mial duzo wiecej mieszkancow to moze i to by wyszlo, ale w tym wypadku nie ma szans. Watpie czy udaloby Ci sie przyciagnac nowych klientow, ktorzy do tej pory nie gustowali w takich kulinariach, co najwyzej przyciagniesz czesc klientow od dotychczasowego "kebaba", ale i tak nie wyszystkich. Wiec ani on nie bedzie mial sadysfakcjonujacych zyskow ani Ty. Pomysl o czyms innym. Moze jakies kino samochodowe, bo mnostwo jest w Reszlu tych malolatow w betach, ktorzy jezdza bez celu. Albo jakas porzadna cukiernie, tylko czy w Reszlu bedziesz mial klientow na paczki za 2,50 lub 3,00zl, bo tyle kosztuja porzadne paczki.
Gastronomia to bardzo ciężka branża. Wydaje mi się, że na takie miasteczko jak Reszel, jeden kebab zdecydowanie wystarcza. Mi osobiście brakuje, nie tylko w Reszlu, tradycyjnych polskich dań w niskich cenach... same kebaby, hotdogi i inne importowane fast foody. Ble.
kebab robią z mięsa psa i kota...beeee fuuuuu nie kupujcie tego to obrzydliwość
Ale to właśnie ma być konkurencja. Cenowo podobnie, ale większy i więcej dodatków, a do tego właśnie sałatki, hamburgery, zapiekanki.
Ja też jestem za sałatkami, nie ma u nas tego a taki bar sałatkowy bardzo by się przydał. Myślę że można spróbować.Powodzenia
dobrze niech bedzie ten nasz kebab jest dobry ale maly i drogi jak za tyle ile go jest. wszedzie kebaby sa wieksze i maja duzo wiecej dodatkow. mam nadzieje ze wypali powodzenia !
Zapominacie, że jesteśmy w Reszlu....
W ciągu godziny sprzedaje się tu 10x mniej kebabów niż w przeciętnym kebabie w większym mieście....
Dlatego tam kebaby są większe, mniej zarabiają na 1 szt, ale nadrabiają ilością sprzedanych kebabów.
Do majak: Jeżeli Twój kebab będzie większy i smaczniejszy niż u konkurencji (a dodatkowo w takiej samej cenie), to na pewno przeniosę się do Ciebie, ale podejrzewam, że na dłuższą metę nie będzie Ci się to opłacało. Będziesz musiała albo podnieść cenę, albo uszczuplić kebaba.
Zastanów się nad barem sałatkowym, myślę, że to byłby dobry pomysł. Powodzenia ;)
DZIWNE,ŻE NIE BIERZECIE POD UWAGĘ TEGO-WSZYSTKO PODROŻAŁO, KOSZTY PRODUKCJI,SKŁADNIKI ITP.MI SMAKUJE WY¦MIENICIE !!!
drugi kebab - rewelacja jak dla mnie !!!
konkurencja zmusi do walki - więc będą smaczniejsze i tańsze...
wszystkie psy i koty na kebaby w reszlu wyłapali
idiotów niestety nie....
chce otworzyć bar ze ślimakami i żabami będziecie jedli i kupowali? licze na duży zysk
Super może w końcu będzie w Reszlu dobry kebab. Kebab przede wszystkim musi posiadać odpowiednie dodatki i dobre sosy, a nie np ketchup. Jestem smakoszem tego oto dania ale w moim życiu jadłam dobre kebaby tylko w dwóch miejscach, z czego jedno zmieniło właściciela a właściciel zmienił sosy wiec Ja przestałam tam jeść. Sądzę, że dobrze by było postawić na większy asortyment sam kebab to mało. Sądzę, że większy asortyment przyciągnąłby więcej klientów. Rollo, wrapy, kanapki greckie, tureckie, gyros, shoarma, kanapki z pieca a do tego oczywiście frytki, sałatki i różnego rodzaju zestawy. Myślę, że taki zestaw w rozsądnych cenach mógłby spokojnie konkurować z innymi reszelskimi barami. Jeszcze przydałoby się fajnie urządzone miejsce ze stolikami oczywiście.
Zapomniałabym! Sedno to odpowiednie dodatki: oliwki, oczywiście zielone, (nigdy czarne), feta, nie za słona, papryczki chili, warzywa tylko i wyłącznie świeże (!) nie ma mowy o warzywach ze słoika. No i oczywiście sosy o których już wspominałam, sosów powinno być kilka, przynajmniej z 4 do wyboru.
kebab z kota i zgniłej kapusty polany wodą z rzeki taki ma być słyszam
Bylabym Twoja stala klientka, gdybys tez serwowala cos dobrego do picia - np. kawe (niedroga, na wynos). Wiem, ze kawa do kebaba raczej nie pasuje, ale przeciez w swoim biznesie mozesz oferowac rozne rzeczy.
durne to wszystko i wszyscy i durniów nie sieją sami się biorą