Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

Halo drogowcy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gdzie jesteście?????

Rozmowa rozpoczęta 07.01.2009, 15:41 · 18 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 07.01.2009, 15:41

co się dzieje z ulicami w reszlu,dziś ledwo dojechałam z dzieckiem do lekarza,samochód nie chciał z miejsca ruszyć,na drogach jest lód,przeciesz to jakieś żarty,chcecie żeby do jakiejś tragedii doszło???może już czas zacząć sypać?jak zwykle zima nadeszła,a u nas nic...bo po co sypać jak i tak pada,zróbcie coś z tym,wstyd dla naszego miasta,:(:(:(:(:(:(

#2 · 07.01.2009, 16:24

Ale dojechałaś w końcu? Trzeba nauczyć się jeĽdzić. Ja rozumiem, że kobieta, więc: zimą jest zima i jeĽdzi się inaczej niż latem. W krajach wysokorozwiniętych 5 cm śniegu powoduje paraliż ruchu drogowego. A tu Pani zbulwersowana, że wstyd niby dla miasta. Wstyd to takie baby przynoszą, które piszą takie rzeczy na forum ;)

#3 · 07.01.2009, 17:07

widzę,że pani sprzątaczka jest chyba pracownikiem zuk i napewno nie posiada prawa jazdy,a tym bardziej samochodu,troszke ogłady.wyjedz człowieku na ulicę i zobacz co się dzieje z samochodem,a nie siedzisz przed komputerem i ubliżasz,a baby to masz w nosie!!!!!

#4 · 07.01.2009, 17:08

sprzątaczka widzę ze jesteś bardzo bystra ze za uwarzyłaś ze to zima ale ulice w Reszlu są gorzej przepychane jeśli wo gule zdarza im sie przepchać niż drogi podrzędne a to w końcu jest centrum miasta.Ja jeżdżę bardzo dużo ale tak zaniedbanego miasta to jeszcze nie spotkałam

#5 · 07.01.2009, 17:18

Droga Sylwio. Jeszcze tego brakuje, żeby drogi przepychać. No słyszałam, że można samochód przepchać, ale drogi? I to jeszcze wszystkie. Reszel straciłby swój średniowieczny układ Ulic. No i "wo gule". ;)

I do Reszelanki. - czy widzisz, czy tylko chyba widzisz, że jestem pracownicą ZUK? Po czym to poznajesz? 2 godziny temu objeĽdziłam większą część Reszla i jakoś normalnie jak na taką pogodę.

#6 · 07.01.2009, 18:38

do sprzątaczka,nie mam ochoty na docinanie,widze,że szukasz zaczepki,jeżeli tobie ulice naszego miasta odpowiadają to dobrze,dla mnie natomiast są zaniedbane,mam chyba prawo to ocenić,uważam,że drogowcy nic nie robią,żeby ułatwić nam jazde,która naprawdę do przyjemnych nie należy,i pozdrawiam Panią Sprzątaczkę,widzę,że musi być wspaniałym kierowcą:)bo jako jedyna uważa,że ślizgawica jaka jest na drogach to nic strasznego...

#7 · 07.01.2009, 19:43

A może przejedziecie się drogami w gminie-dopiero zobaczycie jak wygląda zima !!!

Zwłaszcza,kiedy utkniecie w zaspie! :)))

#8 · 07.01.2009, 19:44

A może przejedziecie się drogami w gminie-dopiero zobaczycie jak wygląda zima !!!

#9 · 07.01.2009, 19:46

#10 · 07.01.2009, 20:06

Nie o to chodzi, żeby szukać zaczepki. Chodzi mi o to, że niektórzy wymagają zbyt wiele. Sypie śnieg, więc krzyk - gdzie drogowcy. Zrozumiałabym sytuację, gdyby to było kilka dni po opadach. Ale opad był dzisiaj i to dość intensywny, więc jak można wymagać, żeby drogi były oczyszczone ze śniegu i posypane piaskiem. PS. ¦lizgawica nie jest taka straszna jeśli są odpowiednie opony i odpowiedni kierowca za kierownicą. JeĽdzi się zwyczajnie, z taką różnicą, że trzeba jeĽdzić wolno, unikać gwałtownego przyspieszania i gwałtownego hamowania. Oczywiście cały czas mowa o poruszaniu się na terenie Reszla.

#11 · 07.01.2009, 21:00

no i można jednak normalnie dyskutować,kulturalnie,a nie od głupich bab się wyzywać:)jednak wytłumacz mi dlaczego w takim Kętrzynie jest czysto i ulice i chodniki są w miare zadbane,rozumiem,że cały czas pada,ale przeciez nie można tego tak zostawić,pługi powinny jezdzić cały czas,a Ja jeszcze pługu nie widziałam na naszych ulicach,teraz nie pada,a na drogach jak było tak i jest,przecież Ja się nie czepiam z byle powodu,tu chodzi o nasze bezpieczeństwo,i opony nie pomagają jak na drodze jest to co jest:(albo chdniki jedno wielkie lodowiski

#12 · 07.01.2009, 21:39

tak ... myślę, że gdyby to sprzataczka miałaby jeĽdzić tymi ulicami to na pewno wymagałaby posypania ulic piachem ;/ przez taką sytuację może być wiele wypadków ! Ludzie czy Wy zdajecie sobie sprawę z tego co piszecie ( do sprzątacz i sprzataczka )

Widocznie Wy ( sprzątacz i sprzataczka ) macie buty antypoślizgowe, że nie zauważacie tego lodu i uważacie, że jest wszystko w porządku !

PS : wydaję mi się, że ZUK żałuję pisaku. :D

#13 · 07.01.2009, 21:40

przepraszam, miało być PIASKU. ;)

#14 · 08.01.2009, 08:38

Nie poruszam się autem ,tylko pieszo i też narzekam na stan reszelskich ulic i chodników.Nic nie usprawiedliwia opieszałości służb odpowiedzialnych za ich utrzymanie!Firma odśnieżająca musi być wysoko ubezpieczona ,że nic nie robi sobie z "lodowiska" na ulicach .Tylko jak dostanie lawinę pozwów o odszkodowania za złamane kończyny,może się okazać ,że ubezpieczyciel ich nie pokryje .Myslę ,że"sprzątaczka " tylko prowokuje ,bo nikt przy zdrowych zmysłach nie pisałby takich durnych postów.

#15 · 08.01.2009, 09:41

Witam wszystkich. Problem reszelskich ulic poruszyłam juz kilka dni wcześniej i przez te dni nic sie jednak nie zmieniło. Gratuluję wspaniałym kierowcom umiejętności jazdy bo oblodzonych ulicach lecz i tym najwspanialszym i najlepszym zdarzają się wypadki. ¦miem dodać im nawet częściej niż innym bo czują się zbyt pewnie. Ale wszystkim nam chodzi przede wszystkim o bezpieczeństwo zarówno pieszych i tych zmotoryzowanych. Więc należałoby o te ulice zadbać bo to nie jest problem tylko tegoroczny tak w Reszlu jest od zawsze! Okoliczne miasta czyste Reszel zasypany, tak jakby tylko tutaj padało. Pozdrawiam do wiosny coraz bliżej!

#16 · 08.01.2009, 10:02

witam wszystkich:)bardzo mnie cieszy fakt,że to nie tylko ja uważam,że Reszel jest zaniedbany,jeżeli chodzi o ulice i chodniki,nareszcie ktos zauważył,że mam racje,dziękuje,że przyznajecie mi racje,inaczej pomyślałabym,że czepiam się z byle powodu,a ulice w Reszlu są ok.już nie mogę doczekać się wiosny,tyle,że będzie jak co roku,brudne pośniegowe błoto przy krawężnikach,no i spodnie mokre do kolan,pomimo to niech już będzie ta wiosna,bo inaczej pozabijamy się na tym lodzie:(pozdrawiam:)

#17 · 08.01.2009, 14:22

W Kętrzynie wcale nie jest tak pięknie :). Jestem tam codziennie i widzę w jakim stanie są ulice, szczególnie te mniej uczęszczane. Ale przynajmniej rano widać pługi na drodze ;).

#18 · 08.01.2009, 17:31

W większych miastach na ulicach pracują solarki i nawierzchnie są czarne. W Reszlu od lat jeĽdzi stary pług - złom i co wymagać aby ulice były czarne.Trzeba zainwestować w odpowiedni sprzęt.

#19 · 21.01.2009, 16:00

Nooo ale jak drogowcy mieli wyjechać skoro jeĽdzić się nie dało. Tak na poważnie podejrzewam że właśnie oni tak sobie to tłumaczą. Faktycznie nic miłego. dzisiaj też pod szkoła na lodzie wyrżnąłem mało sobie nogi nie połamałem. :/

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.