Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

potrzeby

Rozmowa rozpoczęta 10.10.2008, 22:16 · 16 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 10.10.2008, 22:16

Potrzebuje informacji co chcielibyście zmienić w Reszlu,czego brakuje?

#2 · 11.10.2008, 02:11

hehehe, czekam na głosy, że jedyne czego tu brak to dyskoteka :P

#3 · 11.10.2008, 15:10

brakuje ławek na mieście gdzie można byłoby posiedzieć bo póki co to trzeba okupować studnie i pelcowizne

#4 · 11.10.2008, 16:56

boiska na Podmiejskiej

#5 · 11.10.2008, 18:27

budki z lodami..........

i dyskoteki rzecz jasna

#6 · 11.10.2008, 19:45

Wygląd starych kamienic, ratowanie plebanii i spichlerza.

#7 · 11.10.2008, 19:48

Wątek : 950. Pomyśleć nad garażami (lub teren pod nie ) wiele osób ich potrzebuje, a miejsce może się znaleĽć myślę 2. Czy śmietniki na ul. Kraszewskiego mogą zostać zabudowane bo te śmieci latają tak jak np. jak jest koło fontanny, te śmietniki u nas za ładnie nie wyglądają. 3. Powinien powstać teren do wyprowadzania psów, a nie na fontannę, czy ``za domem``, albo jakoś pilnować żeby np. na Targowice, czy gdzieś... 4. Po Reszlu lata dużo bezpańskich psów ktoś powinien z nimi coś zrobić . 5. Hotelowa, plebania i spichlerz przecież one mogą się zawalić - szkoda stracić takie obiekty !!! Gdzieś czytałem, że w spichlerzu miało powstać jakieś muzeum, a tu nic.... I DZIAŁAĆ Z HOTELOWˇ !!! 7. Popieram jak najbardziej remontowanie elewacji domów. 8. Sprawa fontanny, torów, placu zabaw mam nadzieję, że będzie załatwiona. 11. Mogłoby powstawać lodowisko i np. wypożyczalnia łyżw tworzone przez strażaków w dni zimowe, kilka lat temu wielu ludzi jeĽdziło tam na łyżwach - tam koło ``Dwójki`` :) 12. Czy powstanie ten hipermarket na Warmińskiej ? 14. Drogi gminne `` łatać``. 15. Jak najwięcej czerpać z UE.

#8 · 11.10.2008, 21:41

Garaże na ulicy Słowackiego , bo nie mamy gdzie stawiać swoich samochodów, pod kościołem nie można, na parkingu koło szpitala również nie. Na ulicy nie można to powiedzcie gdzie . Ja proszę o Garaże najpilniejsza sprawa.

#9 · 11.10.2008, 22:28

Racja targowica niech będzie dla psów,

nowe chodniki w miescie- koniecznie ,bo wstyd po takich chodzić.Parking przy Przychodni można powiększyć,oswietlić,zrobić remont,bo jest tam strasznie.Rozwiąże to problem w jakiś sposób.A co do fontany-kto wymyslił taki projekt-kiczowaty.

#10 · 11.10.2008, 22:45

co do fontanny może być, miałam innie wyobrażenia co do niej ale niech będzie, tylko ciekawi mnie jak długo ona postoi

#11 · 12.10.2008, 00:12

Lina taki kiczowaty projekt fontanny i wybór jej za 10 tys zł wymyślił sam pan za-ca burmistrza.Kupił fontannę ogrodową nie wiem po co taką wielką która nie wiadomo jak długo będzie stać można by było za te pieniądze kupić dwie i jedną postawić w parczku drugą w rynku czy nawet w innym miejscu i byłoby super ale chciał pokazać na co stac miasto i kupił jakiś szajs który podejrzewam że długo nie będzie.Parking powstaje przy ulicy Płowce .¦mietniki na ul.Kraszewskiego mają zostać zabrane gdyz nie pasują swoim wyglądem do Baszty która jest zabytkiem.

#12 · 12.10.2008, 21:23

W Reszlu co byś nie zmienił i tak każdy z niego wyjedzie nie ma pracy a jak jest to mało płatna nie ma żadnej rozrywki i dlatego młodzi ludzie tu nie zostaną fakt piękne miasteczko ale dla mieszkańców lubiących spokój nie dla młodzieży wrócić tu można odpocząć bo z życiem na stałe to ciężko

#13 · 14.10.2008, 17:14

Gdzie na ulicy Płowce powstaje parking?? A fontanne kazdy chciał a teraz narzekacie!! zastanówcie sie co chcecie a poĽniej piszcie, tyle było gadania i wkońcu wam zrobili tą fontane to teraz wam nie pasuje że jest duża...poczekajcie az wszystko skończą i puszczą wode, myśle ze powinno być ok!

#14 · 14.10.2008, 19:49

Nie nie nikt nie narzeka fontanna jest piękna i zapewne będą super efekty świetlne,tyle że taką samą nieco mniejszą możnaby było kupić za mniejsze pieniążki.

Parking powstaje na spichrzowej i na ul.Płowce to jest ten wielki plac koło rynku

#15 · 15.10.2008, 13:04

takk właśnie

brakuję moze nie nowych kamienic, ale tego, żeby były one odremontowane żeby to wyglad miało. Brakuję oczywiste rzecz jasna normalnych chodników po których można normalnie i bezpiecznie spacerować, bo na tych rozwalonych to sie mozna zabic. brakuje kilku boisk do siatkówki no i tez wazne plebani. bo ta stara to ruina i co sobie mogą pomyslec turysci. brakuje tez bankomatu PKO, normalnego bankomatu ktory nie psuje sie, jak ten po drodze do koscioła parafii ¦w.Piotra i Pawła

#16 · 16.10.2008, 14:38

Jakieś ławki bo niema gdzie usiąść , przydało by się jakieś miejsce rozrywki bo tu niema nic do roboty , nie wiem dyskoteka czy coś.

#17 · 16.10.2008, 20:43

Brakuje spełnienia obietnic przed wyborczych miłościwie nam panujących!

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.