Potrzebuje informacji co chcielibyście zmienić w Reszlu,czego brakuje?
potrzeby
Rozmowa rozpoczęta 10.10.2008, 22:16 · 16 odpowiedzi · 0 wyświetleń
hehehe, czekam na głosy, że jedyne czego tu brak to dyskoteka :P
brakuje ławek na mieście gdzie można byłoby posiedzieć bo póki co to trzeba okupować studnie i pelcowizne
boiska na Podmiejskiej
budki z lodami..........
i dyskoteki rzecz jasna
Wygląd starych kamienic, ratowanie plebanii i spichlerza.
Wątek : 950. Pomyśleć nad garażami (lub teren pod nie ) wiele osób ich potrzebuje, a miejsce może się znaleĽć myślę 2. Czy śmietniki na ul. Kraszewskiego mogą zostać zabudowane bo te śmieci latają tak jak np. jak jest koło fontanny, te śmietniki u nas za ładnie nie wyglądają. 3. Powinien powstać teren do wyprowadzania psów, a nie na fontannę, czy ``za domem``, albo jakoś pilnować żeby np. na Targowice, czy gdzieś... 4. Po Reszlu lata dużo bezpańskich psów ktoś powinien z nimi coś zrobić . 5. Hotelowa, plebania i spichlerz przecież one mogą się zawalić - szkoda stracić takie obiekty !!! Gdzieś czytałem, że w spichlerzu miało powstać jakieś muzeum, a tu nic.... I DZIAŁAĆ Z HOTELOWˇ !!! 7. Popieram jak najbardziej remontowanie elewacji domów. 8. Sprawa fontanny, torów, placu zabaw mam nadzieję, że będzie załatwiona. 11. Mogłoby powstawać lodowisko i np. wypożyczalnia łyżw tworzone przez strażaków w dni zimowe, kilka lat temu wielu ludzi jeĽdziło tam na łyżwach - tam koło ``Dwójki`` :) 12. Czy powstanie ten hipermarket na Warmińskiej ? 14. Drogi gminne `` łatać``. 15. Jak najwięcej czerpać z UE.
Garaże na ulicy Słowackiego , bo nie mamy gdzie stawiać swoich samochodów, pod kościołem nie można, na parkingu koło szpitala również nie. Na ulicy nie można to powiedzcie gdzie . Ja proszę o Garaże najpilniejsza sprawa.
Racja targowica niech będzie dla psów,
nowe chodniki w miescie- koniecznie ,bo wstyd po takich chodzić.Parking przy Przychodni można powiększyć,oswietlić,zrobić remont,bo jest tam strasznie.Rozwiąże to problem w jakiś sposób.A co do fontany-kto wymyslił taki projekt-kiczowaty.
co do fontanny może być, miałam innie wyobrażenia co do niej ale niech będzie, tylko ciekawi mnie jak długo ona postoi
Lina taki kiczowaty projekt fontanny i wybór jej za 10 tys zł wymyślił sam pan za-ca burmistrza.Kupił fontannę ogrodową nie wiem po co taką wielką która nie wiadomo jak długo będzie stać można by było za te pieniądze kupić dwie i jedną postawić w parczku drugą w rynku czy nawet w innym miejscu i byłoby super ale chciał pokazać na co stac miasto i kupił jakiś szajs który podejrzewam że długo nie będzie.Parking powstaje przy ulicy Płowce .¦mietniki na ul.Kraszewskiego mają zostać zabrane gdyz nie pasują swoim wyglądem do Baszty która jest zabytkiem.
W Reszlu co byś nie zmienił i tak każdy z niego wyjedzie nie ma pracy a jak jest to mało płatna nie ma żadnej rozrywki i dlatego młodzi ludzie tu nie zostaną fakt piękne miasteczko ale dla mieszkańców lubiących spokój nie dla młodzieży wrócić tu można odpocząć bo z życiem na stałe to ciężko
Gdzie na ulicy Płowce powstaje parking?? A fontanne kazdy chciał a teraz narzekacie!! zastanówcie sie co chcecie a poĽniej piszcie, tyle było gadania i wkońcu wam zrobili tą fontane to teraz wam nie pasuje że jest duża...poczekajcie az wszystko skończą i puszczą wode, myśle ze powinno być ok!
Nie nie nikt nie narzeka fontanna jest piękna i zapewne będą super efekty świetlne,tyle że taką samą nieco mniejszą możnaby było kupić za mniejsze pieniążki.
Parking powstaje na spichrzowej i na ul.Płowce to jest ten wielki plac koło rynku
takk właśnie
brakuję moze nie nowych kamienic, ale tego, żeby były one odremontowane żeby to wyglad miało. Brakuję oczywiste rzecz jasna normalnych chodników po których można normalnie i bezpiecznie spacerować, bo na tych rozwalonych to sie mozna zabic. brakuje kilku boisk do siatkówki no i tez wazne plebani. bo ta stara to ruina i co sobie mogą pomyslec turysci. brakuje tez bankomatu PKO, normalnego bankomatu ktory nie psuje sie, jak ten po drodze do koscioła parafii ¦w.Piotra i Pawła
Jakieś ławki bo niema gdzie usiąść , przydało by się jakieś miejsce rozrywki bo tu niema nic do roboty , nie wiem dyskoteka czy coś.
Brakuje spełnienia obietnic przed wyborczych miłościwie nam panujących!