Na księdze gości rozgorzała dyskusja o Reszeliadzie, więc założyłem posta. Ktoś ma jakieś pomysły co do wyglądu największej (po drodze krzyżowej ;P) imprezy Reszla ??
RESZELIADA 2006
Rozmowa rozpoczęta 06.06.2006, 15:25 · 111 odpowiedzi · 0 wyświetleń
Przydałoby się przedłużyć tą imprezę to po pierwsze:)Po drugie, ale równie istotnie to zaprosić jakiś ciekawych wykonawców. W końcu na Reszeliadę przychodzi chyba więcej młodzieży niż ludzi starszych. A jak tu się bawić przy Irenie Jarockiej(nie mam zamiaru jej obrażać, ale to już jednak nie ta epoka ;) )??
W dzień dla straszych, w nocy dla młodzieży.
dla młodzieży to możnaby nawet na targowicy zrobić scenę....
pewnie że by można, ale czy ktoś się tego podejmie???
nie trzeba nawet spraszać drogich gwiazd, prezecież można się dobrze bawić przy muzyce mniej znanych, początkujących zespołów, takim wykonawcowm zależy na przebiciu się, a nie na wysokich honorariach
jasne, ze tak, okoliczni wykonawcy na pewno z checia sie pokaza, poza tym jest sporo kapel grajacych za zwroty kosztow podrozy....
eeee no co Wy, przecież to jasne, że lepiej jest zaprosić jakiś rozrywkowy chór z Niemieć np. Die Klingende Bruke ;)świetna zabawa będzie ;P
Mi osobiście podoba się porównanie reszeliady do ..., daję ocenę 10/10. Rozbawiłeś mnie na maksa chruscik.
na na na na tak naprawde to Reszelide mam w du***, wole sobie pojechać na dni Kętrzyna albo Giżycka na których w tym roku byłem i tam się pobawić do białego rana. W Reszlu natomiast imprezy kończą się o godzinie 12-1 i młodzież idzie pod ratusz albo do parku pić wino. Ale w tym roku przyjde napewno zobaczyć fantastyczny chór Die Klingende Bruke. hahahahaha ;-P Pozdro dla mojej mamy ;-P
Szymas, niestety taka jest smutna prawda ;)
Nie wiem jakim budżetem MOK dysponuje, ale myśle, że jak na możliwości nie jest tragicznie. To plateau ostatnio nawet w TV widzialem. A to, że reszeliada jest kierowana do starszej publiczności to chyba normalne - kto za to płaci, młodzież? Co do porównania do drogi krzyżowej - rewelka - sie uśmiałem :D
E tam zaprosmy najlepiej Loituma z Levan Polkka i będzie czad xD xD xD
Chrust a jakby zrobic premiere najbardziej oczekiwanego filmu roku a mianowicie ,,My, wy, oni, Zywe trypy"
Budżet na Dni Reszla jak dobrze pamiętam to ok.20 tyś zł ,podobno kupa kasy idzie na prąd i sprzęt.
Ja mam taki pomysl Andrzejku aby zrobic premiere najbardziej oczekiwanego filmu a mianowicie ,,My, Wy, Oni Zywe trupy" To bylby chicior. he he pozdro dla calego CA.
Co do Reszeliady to myślę, że dla młodzieży to obojętnie czy będzie się bawić przy jakiejś starej, tandetnej muzie, czy przy nowych, dopiero co rosnących talentach. Ja nie pamiętam roku, w którym na DNiach Reszla byłam trzeĽwa i nie pamiętam przy jakiej muzie się bawiłam. :P Droga Krzyżowa jest dla mnie wiele więcej warta niż te kilka dni.... A im dłuższa, tym więcej będzie picia. Jesli chodzi o miejsce, to chyba lepiej, że w parku, bo przynajmneij mniej ( :) ) dzieci chodzi najebanych po ulicach... i koło Ratusza... więc dobrze, że jest na amfi :) A na film o Żywych trupach czekam z niecierpliwością ;) Pzdr
Buuuuu!!! NIe każdy chodzi po parku i pije (alkohol)....-.-
tak... reszta jara :P jeśli chodzi o młodzież, to praktycznie wszyscy
gdyby Reszeliada była skierowana do młodych to jej nastawienie mogłoby się zmienić, a tak trzeba jakoś zabić nudę...
A premiery filmu nie będzie :P
No jasne nic nie ma ciekawszego od chodzenia napitym i najaranym faktycznie to cool rozrywka... Dzieci po 14-17 lat popisują się tylko, żałosne....
DLa mnie to nie popis, ale ucieczka...A żałosne to jest... z resztą jak wszystko w naszym mieście, na tym świecie... Wszystko żałosne aż do bólu... Tylko komu chciałoby się robić coś dla młodych, skoro młodzież reszelska jest niewdzięczna, nie potrafi dziękować, jest nieznośna, wulgarna itp itd... Dorośli skreślają nas, zanim upadniemy na samo dno. WIęc po co walczyć? Wszystko bez sensu...
Może warto walczyć dla samego siebie? ;))
... nikt za Cibie nic nie zrobi.
I niczego nie oczekuję od nikogo. Wiem, że sama muszę CO¦ z sobą zrobić. I fajnie mieć kogoś przy sobie ( :* ) :) Teraz będzie dobrze, a temat pijaństwa już mnie od dawna nie dotyczy. Więc Reszeliadę chętnie obejrzę ( i to z kimś kochanym u boku)na trzeĽwo. Cieszę się, że mimo poważnych problemów, zobaczyłam znów ten promyk nadziei. Może nie powinnam o tym tak otwarcie pisać, ale zaczynam wracać do życia :)I cieszę się tym :)
I niczego nie oczekuję od nikogo. Wiem, że sama muszę CO¦ z sobą zrobić. I fajnie mieć kogoś przy sobie ( :* ) :) Teraz będzie dobrze, a temat pijaństwa już mnie od dawna nie dotyczy. Więc Reszeliadę chętnie obejrzę ( i to z kimś kochanym u boku)na trzeĽwo. Cieszę się, że mimo poważnych problemów, zobaczyłam znów ten promyk nadziei. Może nie powinnam o tym tak otwarcie pisać, ale zaczynam wracać do życia :)I cieszę się tym :)
Gratulujemy :)
:):):)
widzę Chruscik że ostatnio wyspecjalizowałeś się w pisaniu najkrótszych postów ;)
ja nie rozumie o co Ci chodzi:P:P:P:P
bo tu nic pisac nie trzeba, tylko sie cieszyc, prawda Pączuszku;)?
Prawda :*
omfG Nie wiem po co te głupie posty TY pączek piszesz a kogo inter Twoje życie ? :/
omfG Nie wiem po co te głupie posty TY pączek piszesz a kogo inter Twoje życie ? :/
mnie na przyklad, a i 4String ciekawy swiata jest :):)
tak tak bo ja to jestem na etapie -poznaję świat- ;P a o ile dobrze kojarzę fakty to ja się nie dziwię że Ciebie to interesuje ;p;p;p ;)
Nie wiem czy DOBRE TO fakty ze soba kojarzysz ale masz prawo do wyrazania wlasnych opinii na foum co niektorzy uzytkownicy krytykuja :P
Nie no pewno dobre chociaż ja i tak do końca nie rozumie, ale co prawda to prawda jest wolność słowa i każdy może pisać co chce ( o ile przejdzie przez cenzure ;p )Tak w ogóle to zauważyliście, że na tym forum dyskusja zawsze odbiega daleko od tematu? :)
czyzby aluzja do Admina ;>? a rozmowa nie odbiegla od tematu, to byla dygresja, a za chwilke wracamy na wlasciwe tory. Szkoda że na Reszeliadzie jest tak mało sportu, możnaby np zrobić turniej w piłkę siatkową lub ręczną (nożna niestety odpadła przez remont stadionu). Nawet turniej w ping-ponga poszerzyłby ofertę Dni Reszla, a przecież od niedawna istnieje w Reszlu drużyna tenisa stołowego.
Nie nie żadnych żaluzji, tylko rolety ;) a co do turnieju w siatkę albo w rękę to ja "jestem za, a nawet przeciw" tylko czemu dopiero teraz taki pomysł? ;/
nie chcialem mowic zeby nie zapeszyc :P
ale jeszcze nic straconego, przeciez nie musi byc w nim nagrod, a hala chyba do gminy nalezy.....poza tym jest boisko piaskowe w rolku...a, no i motocross bedzie <lol>
to co ogłaszamy zapisy drużyn na turniej siatkówki ?? :) i przecież jest jeszcze siatka na dąbrowskiego to możemy grać na 4 boiska tak na dobrą sprawę :D no ale jakby to wyszło to byłoby ciekawie
Tak sobie czytam o Waszych pomysłach na "Reszeliadę" i zastanawiam się czy nie powinniście raczej stworzyć jakiegoś tygodnia sportu lub czegoś takiego.
Nie no bez przesady, który śmiertelnik wytrzymałby tydzień intensywnego ruszania się? ;P
to sa tylko pomysly, ktore moglyby poszerzyc ubogi program tej imprezy. Rownie dobrze moznaby zrobic cos innego, np jakies okolicznosciowe wystawy itp...
Ejjjj... lepiej w ręczną pograć... Co tam siatka :P Ręczna lepszy sport :D :D brutalny... hi hi hi :P
Heheh Ponky... jednak kogoś to interesuje.... Zaniemówiłeś/aś ...? Pzdr dla Chruścika i Stringa :)
yyy szczrze to mi sie nie chcialo odp na te posty. A wracając do topic, jeśli się ktoś tu zna z rl to może i te pomysły wypalą ale inaczej to wątpię, gdyż nie widać żeby jakiś pomysł został zrealizowany. Pzdr. dla Kari :P:P:P:P
troszke jakby za pozno juz ale samo to, ze jednak mozna zrobic cos co urozmaici Reszeliade, ale niestety nie jest robione prawie nic...:/
Yea, to fakt ,że wiele można zrobić by urozmaicić Reszeliadę. Ale samym pisaniem postów nic się nie zrobi :/
kiedys odezwali sie do mnie ludzie z MDK ale jak napisalem im jakies pomysly to juz sie nie odezwali...nie wiem, moze nie byly najlepsze;)? no i chcialem tez wspolnie ze znajomym zorganizowac turniej pilki noznej, jednak nie dojdzie on do skutku z powodu remontu nawierzchni boiska...