Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

czy ktoś wie

Rozmowa rozpoczęta 25.04.2008, 11:34 · 17 odpowiedzi · 0 wyświetleń

#1 · 25.04.2008, 11:34

Czy ktoś wie co ma być w tym roku na reszeliadzie. moze jakiś kabaret

#2 · 25.04.2008, 11:38

Kabaret to my mamy codziennie-wystarczy poczytać poniższe posty;)hehhe A na powaznie to zapewne popijawa pod MOK i spiewac każdy może a co więcej to nie mam pojecia;)Pozdrawiam

#3 · 26.04.2008, 19:17

Przecież ludzie przychodzą po to, aby się pobawić, a nie wynudzić-kabaret. Lepiej jest wyłożyć trochę więcej pieniędzy i zaprosić kogoś fajnego (czy nawet jakiś zespół).

Ale znając organizatorów, to jak zwykle będzie tak samo, czyli wielkie nudy!W takich Korszach, to bardziej ciekawie są obchodzone te dni.

#4 · 26.04.2008, 19:40

Jasne, jakąś Dodę, tudzież Mandarynę możnaby zaprosić. To przecież takie fajne piosenkarki ;) Nudno by nie było - co niektórym. A tak - nudy jak zawsze. Ludzie się bawią przed sceną, do domu iść nie chcą - ale nudy. Specyficzny dla Reszla klimat podczas "¦piewać każdy może", którego nam zazdroszczą inne miasteczka - ale nudy. Co roku to samo. Nudy.

Puk! Puk! - jest tam ktoś? Ciszmy się, że mamy to co mamy i pielęgnujmy rodzącą się tradycję i specyfikę amfiteatru podczas Dni Reszla. BadĽmy sobą - nie małpujmy wszystkiego od sąsiadów.

#5 · 27.04.2008, 02:13

"Pogo" na piasku i w kurzu pod MDK

-kiem to impra na którą powinno się zaparaszać antropologów kultury ludowej, ponieważ tzw."potupanka" lub ."zabawa ludowa" w formie miejskiej wystepuję tylko i wyłącznie w RESZLU.Żaden sołtys ani wójt nie może sobie pozwolić na taki blamaż jak Zdzisiek bo następne wybory ma w plecy.Ale u nas to standard.

#6 · 27.04.2008, 07:39

No ale porownanie same dico polo i program z Reszla .A zabawa jest super ,bo jest okazja spotkac się ze znajomymi .

#7 · 27.04.2008, 22:57

Wiesz Reno czytam Twój post ,i nie mogę znaleĽć związku pomiędzy Twoim kumplem, a programem obchodów Dni Reszla.Tą imprezę(z tego co mi wiadomo)organizuje MGOK,i moim zdaniem, biorąc pod uwagę środki jakimi dysponuje,wywiązuje się z tego zadania świetnie."Pogo"jak Ty to określasz ,jest świetną okazją do wspaniałej zabawy w gronie przyjaciół i wara innym naśladowcom od świetnego klimatu Reszla.Jeśli komuś to się nie podoba nie musi uczestniczyć w ogólnej zabawie,przecież można włączyć sobie TV i mieć swoją ukochaną Dode za małe pieniądze abonamentu telewizyjnego.

#8 · 27.04.2008, 23:04

Wiesz Reno czytam Twój post ,i nie mogę znaleĽć związku pomiędzy Twoim kumplem, a programem obchodów Dni Reszla.Tą imprezę(z tego co mi wiadomo)organizuje MGOK,i moim zdaniem, biorąc pod uwagę środki jakimi dysponuje,wywiązuje się z tego zadania świetnie."Pogo"jak Ty to określasz ,jest świetną okazją do wspaniałej zabawy w gronie przyjaciół i wara innym naśladowcom od świetnego klimatu Reszla.Jeśli komuś to się nie podoba nie musi uczestniczyć w ogólnej zabawie,przecież można włączyć sobie TV i mieć swoją ukochaną Dode za małe pieniądze abonamentu telewizyjnego.

#9 · 27.04.2008, 23:20

Wszyscy wzruszeni faktem, że rodzi się nowa świecka tradycja...To w związkach zawodowych im się urodziła ?? :P

#10 · 27.04.2008, 23:30

Masz racje "Miś" tak samo jak Reszel jest kultowy:)

#11 · 29.04.2008, 11:27

Macie ludzie to za darmo ,czego jeszcze chcecie ,zrobcie zbiorke i zaproscie kogo chcecie ,ale i ludzie waszego pokroju tez Was skrytykują.w momencie gdy bedzie lecialo nasze Spiewac Kazdy Może idzcie na koncert muzyki powaznej do kościoła.Nie musicie być w amfiteatrze,nikt nikogo nie zmusza ,albo obejrzyjcie sobie film w TYP,albo jedzccie do innego miasta na inne koncerty, a ja zostanę TU W RESZLU.

Zabawy pod MOK są wyjatkowe ,dlatego ,że nigdzie już takich nie ma .a ći co nie chcą to niech jadą do Korsz na disco polo .Widocznie ludziom potrzeba takich spotkan skoro przychodzą.

#12 · 30.04.2008, 10:54

Brawo "tesa" popieram Cię pod każdą Twoją wypowiedzią !!!! to są nasze Dni Reszla , a nie spektakl ! To my mieszkańcy Reszla w tych dniach świetnie się bawimy, to my stanowimy kulturę i klimat tego święta - sami dla siebie !!!. Mamy swoją tradycję - właśnie kultowe zabawy pod MOK i program "Spiewać każdy może", który to w tym roku będzie miał jak czytałam w naszej lokalnej prasie swój jubileusz 10 -cio lecie istnienia!!! Wielkie uznanie dla uczestników tego programu, a przecież są to zwykli mieszkańcy Reszla różni wiekowo, którzy od wielu lat wspaniale bawią społeczność reszelską!!! Już nie mogę się doczekać kiedy z całą paczką pójdziemy ich posłuchać i wspaniale się pobawić w parku. Czyż to nie tradycja......? A komu się nie podoba to wyjaaaaaaaazd do Korsz !!!!!!

#13 · 30.04.2008, 15:06

A żeby dowiedzieć się czegoś o programie dni Reszla wystarczy kupić świeżą Gazetę Reszelską : D

#14 · 30.04.2008, 16:38

Z tego co wiem to ma być zespół Kashmir, Don Wasyl i coś jeszcze ale nie pamiętam :P

#15 · 01.05.2008, 09:41

i Golden Life.

#16 · 01.05.2008, 12:29

Wszystko byłoby ok jakby zrobili normalny plac do tych imprez. Amfiteatr jest nawet ok. Ale przy MOK-u idzie sie uduści tym kurzem. Tyle lat jest to tam organizowane i przydałoby sie w końcu utwardzić ten teren:) Co o tym myślicie??:)

#17 · 01.05.2008, 13:31

nie znacie się na tym co jest dobre!

#18 · 01.05.2008, 13:37

Mieszkam w Reszlu od dziecka i uwielbiam to malownicze miasteczko i wszystkie tradycje, jakie są z nim związane. Również nasze słynne "Dni Reszla", na tej imprezie można się wybawić za wszystkie czasy, tylko trzeba umieć. A jeśli ktoś nie potrafi, to już jego problem!! I jeśli coś się komuś nie podoba to niech nie przychodzi!!Z tym utwardzeniem terenu to dobry pomysł :)Serdecznie pozdrawiam innych mieszkańców Reszla:)

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.