Reszelanka 23-11-2019 godz 09:35
A ja się zastanawiam czy wie ktoś dlaczego zostały powycinane drzewka przy ratuszu ?
1.
Bo stwarzają zagrożenie
2019-11-23 10:13:31
2.
Ciekawe jakie 50 lat było ok .a teraz zagrożenie ....wokół sam beton a święta bez tych choinek... beznadziejnie będzie pewnie ktoś zaraz dostanie sporo kasy za postawienie jakiś oświetlonych rzeźb swiatecznych tak jak w Kętrzynie .To nazywa się ekologia brawo
rencistka 2019-11-23 13:18:55
3.
Posadzą pewnie nowe
- 2019-11-23 15:20:13
4.
Ciekawe co na to powie konserwator zabytków. W poniedziałek zadzwonię i się dowiem.adakra jakad
Reszelanin 2019-11-23 15:21:10
5.
A co ma konserwator zabytków do drzew ja się cieszę że ze scieli bo wrony przestaną się drzec i będę mógł się wyspac
lala 2019-11-24 07:43:14
6.
Na obszarze wpisanym do rejestru zabytków, a takim jest reszelska starówka, zgodę na wycinkę drzew wydaje Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Konserwator Zabytków.
reszel@.pl 2019-11-24 14:42:15
7.
Po rozmowie z Wojewódzkim Konserwatorem Zabytków - są dwa powody. 1. Przywracanie do stanu historycznego 2. Zły stan zdrowtny tych drzew i odległość świerku od budynku. Konserwator wydał pozwolenie.
Reszelanin 2019-11-25 10:23:44
8.
Obawiam się że Reszel dołączył do betonowych miast ,ponurych i antyekologicznych ponieważ w ostatnich latach nasze miasto pozbyło się prawie wszystkich drzew z miasta.Co za tym idzie nie mamy ochrony powietrza ani w upalne lato nie da się spacerować po takim betonie.Park stał się niebezpieczny bo powierzchnia do spacerów nijak ma się do bezpieczeństwa ,jest bardzo ślisko i nie można chpdzić bezpiecznie po tej bardzo śliskiej nawierzchni ,byłam i stwiwrdziłam że osoby starsze i zchorowane nie mają szans nie przewrócić się jest bardzo a to bardzo niebezpiecznie a teraz nawet w mieście jest szaro-buro i nieprzyjemnie a sadzenie kwiatów na wiosnę zwłaszcza w tym roku (bezpłciowe kolory)nie pomoże dlaczego nie posadzonp wierzb płaczących by zniwelować ten beton?
Halina 2019-11-27 07:59:57
9.
Zgadzam się...... jakie ku....... Zagrożenie. Założę się że drzewa były zdrowe..... Jeśli zaś chodzi o Kętrzyn to akurat tam drzew tak nie tną.Poczekacie 50 lat to nowe urosna, a o cieniu możecie pomarzyć. Współczuję reszelanom zabetonowanych urzędników
Annakrupa 2020-01-15 23:04:08
10.
Odwiedzając Reszel latem 2019 specjalnie zwróciłem uwagę na drzewa przed ratuszem.(Przeczucie?). Wtedy jeszcze tam były. Według Konserwatora Zabytków jest lepiej. Podobnie jak kolory kościoła w Świętej Lipce. To również zasługa Konserwatora. Brak wyczucia i niszczenie wszystkiego co było interesujące. Tylko gospoda sama sobie poradziła z Konserwatorem Zabytków i zawaliła się. Wiele lat domagania się naprawy lub rozbiórki było nieskuteczne. Na szczęście nikt nie zginął.
Jerzy 2020-05-18 09:48:44

Wybór odpowiedniego stroju motocyklowego to jedna z najważniejszych decyzji, przed którą staje każdy motocyklista. Dobrze dobrana odzież wpływa nie tylko na komfort jazdy, ale przede wszystkim na bezpieczeństwo podczas codziennego użytkowania motocykla. Najczęściej pojawiający się dylemat dotyczy wyboru pomiędzy odzieżą tekstylną a skórzaną. Oba rozwiązania mają swoje zalety i ograniczenia, dlatego przed zakupem warto dokładnie przeanalizować własne potrzeby oraz styl jazdy. To, co sprawdzi się podczas sportowej jazdy, nie zawsze będzie najlepszym wyborem do codziennych dojazdów po mieście lub turystyki motocyklowej.
wiecej...Reklama