Archiwum Forum Reszel 2005–2026Archiwum 2005–2026Temat zamknięty

kolejny temat o cenzurze ;)

Rozmowa rozpoczęta 21.02.2007, 16:50 · 70 odpowiedzi · 2 wyświetleń

#1 · 21.02.2007, 16:50

dlaczego zniknął z forum temat dot. zatrzymania mieszkańca Reszla przez policję ?? Reszel jest małym miasteczkiem i ta sprawa jest dosyć szeroko komentowana przez mieszkańców. Dlatego nie powinno się chyba usuwać takich tematów.

pozdrawiam

#2 · 21.02.2007, 17:07

Ja też się już pogubiłem i dlatego utworzyłem pusty temat. Bo po co mam coś pisać, jak i tak zaraz to zniknie.

pozdrawiam

#3 · 21.02.2007, 17:21

Ja chyba się domyślam gdyż prawda na temat zatrzymania Jarka jest po obydwu stronach a to dlatego że : Jarek przyznał się do tego że wymusił pierwszeństwo ( na stronie www.wm.pl )policja natomiast Ľle zrobiła ze tak potraktowała Jarka bo co to by było jakby lakier z auta się zdarł gdyby ten drasnął auto pana B. więc zawsze jest wina gdzieś po środku i tu zapewne na prośbę policji post został zdjęty. Zostało popełnione przekroczenie ze strony poszkodowanego ale i ze strony policji również przekroczyli swoje uprawnienia. My szaraki nie mamy nic do powiedzenia policja zawsze wygra doznałam to na własnej skórze w 2006 roku.

#4 · 21.02.2007, 17:24

CENZURA CENZURA !!!! JEST NA PEWNO MóJ POST NIC ZłEGO NIE NAPISAłAM TYLKO PRAWDę NIE PRZESZEDł MOżNA GO ODCZYTAć TYLKO JAK SIę WEJDZIE W : " ODPOWIEDZ " ALE JAK NA MNIE PISAł KTOś OSZCZERSTWA TO PAN ADMIN. PUSZCZAł TO I BYł SZCZęSLIWY

#5 · 21.02.2007, 18:09

hehhe staralam sie jeszcze raz zamiescic art,ale nie da rady:( no cóż...to tylko zaściankowy Reszel

#6 · 21.02.2007, 18:15

Tak. I zaściankowi forumowicze którzy nie mają do powiedzenie nic ciekawego poza tym że ktoś inny jest "be". Na razie, wychodzę z tego forum bo wiem że zaraz zaczniecie wieszać na mnie psy a nawet nie pomyślicie ile w tym prawdy. Pa.

#7 · 21.02.2007, 21:28

Do Pani Marzeny: wydaje mi się, że Pani nie przeszedł tylko dlatego, że zamieściła w nim Pani link do strony, a takie wiadomości automatycznie nie są "puszczane" :)

#8 · 21.02.2007, 21:51

Tak 4String też się domyślam ale jak ktoś chce to przeczyta ja nadal twierdzę ze wina jest po środku jedna i druga strona ma coś na sumieniu.

#9 · 21.02.2007, 22:36

No wszystko możliwe, jednak uważam, że za to co zrobili powinni ponieść konsekwencje...

#10 · 21.02.2007, 22:52

Czasem nerwy ponoszą wiemy to sami po sobie ja tego już doświadczyłam ale niestety pojedynku nie wygrałam. Pani prokurator przeciwko innemu policjantowi sprawę umorzyła i wyszło ze wina leży po niczyjej stronie i tak zakończyło się śledztwo :( ale co tam nie jeszcze jedna będzie okazja czekam na odpowiedni moment mam nadzieje ze dożyję i zapłacą za moje krzywdy niech tylko pojawi się w zasięgu mojej ręki za pomówienia też jest odpowiedzialność karna .

#11 · 22.02.2007, 07:54

i tak prawda wychodzi na jaw pan J.B. wycofuje sie powoli ze tgo co podał do prasy i TVP. jaki ból maja zapewnbe forumowicze, którzy juz wydali wyrok!!! No cóż będą musieli poczekac na wolności lub w krymin. bo co niektóorzy zapewne tam wwrócą!!! Pani Marzeno co tak ogólnikowo!!! inni nie patyczkowali się wykorzystali okazję i swoje paszkiwle wywalili w hamski sposób!!!

#12 · 22.02.2007, 08:31

Brawo Panie administratorze dbając o nasz język (używanie wulgaryzmów) prawidłowo, że nie są puszczane komentarze o wulgarnym zabarwieniu. Tak trzymać!!! Apropo tematu jaki zrobił sie gorący to wychodzi, że mijał sie z prawdą sądzę, że troche za póĽno Pan zdjął go ze strony. Lepiej póĽno niż wcale. Z poważaniem.

#13 · 22.02.2007, 11:19

ReszelakX ja powtarzam byłam no nie ja mój mąż w takiej sytuacji jak Jarek tylko był inny policjant nie udało się zrobić nic pani prokurator umorzyła

#14 · 22.02.2007, 11:24

String, za to co zrobili to znaczy za co?

#15 · 22.02.2007, 11:44

Pani Marzeno zaprzecza pani sobiew sama na jednej stronie pisze pani, ze ci co jarka to wporzo a teraz porównuje pani ich do innych dwóch. Cyz ma to sens???

#16 · 22.02.2007, 12:12

Tak Jarek jest w porzo i bardzo mnie dziwi że jeśli nawet to zrobił coś głupiego a ja mówię no innych dwóch policjantach którzy z moim mężem zrobili to co niby panowie B. ja nie jestem ReszelakuX od wydawania sądów kto był winny i kto nie ja mam po prostu prawo powiedzieć co myślę i nie upiększam tu niczego a w naszej policji co nie które osoby powinny być już na emeryturze a nie sa dlaczego bo dobrze pracują wg. ich pracodawców i tacy są potrzebni dla policji ale my społeczeństwo nie bardzo jesteśmy zadowoleni z ich wykonywanej pracy i narzekamy. Ja w życiu nie chciałabym być policjantką ze względu na MORDY innych ludzi. Poprostu nie wierzę ze panowie B. tak zrobili Jarkowi jak to pisze prasa ale i nie wierzę w to że Jarek coś strasznego uczynił i nie komentuj więcej tego co ja piszae bo i tak nie nam jest to wszystko osądzać.

#17 · 22.02.2007, 12:19

ma pani racje nie nam osądzać i to pisałem we wczesniejszych komentarzach ale jestem ciekawy jak teraz czuja sie internauci którzy obrzucali epitetami z rynsztoka-odsyłam ich do www.wm.pl komentarz rzeczika KPP

#18 · 22.02.2007, 13:08

@Mitra7: mówiąc kolokwialnie, w pale mi się nie mieści jak można kogoś zakuć w kajdanki i trzymać 24h "na dołku" za wymuszenie pierwszeństwa !! Strach pomyśleć co by było jakby jeszcze przekroczył prędkość albo miał niesprawne światło jak to się często zdarza w policyjnym polonezie... No i jakie czułe przywitanie było, jeżeli tak jak podaje gazeta nie pokazali legitymacji to ja na miejscu tego chłopaka powiedziałbym serdeczne "dowidzenia" i pojechał dalej... Ale oni złapali przestępcę przecież !! Tylko, że jak się dzieje coś na mieście jakiś dym albo młode gnojki rozwalają śmietniki i wszystko co stanie na drodze to oczywiście naszej policji nie ma. Po prostu łatwiej im się przyczepić do ludzi spokojnych, którzy nic nie robią ( co wielokrotnie spotkało mnie i moich kolegów) spróbować wypisać mandat (jaka szkoda, że nie było za co) zamiast zająć się porządną robotą... Dobrym przykładem był sylwester kiedy ludzie się bili a policja obserwowała wszystko z boku...

#19 · 22.02.2007, 13:26

A propos śmietników - słyszałem, że jeden z tych dużych kontenerów "pojechał" z górki do parku gdzieś w okolicach naszego zamku...może policja mogłaby zdjąć odciski palców i sprawdzić, którzy to byli tak "mądrzy inaczej".... ;D

#20 · 22.02.2007, 13:29

Przeczytałem komentarz rzecznika, o którym pisał ReszelakX i może faktycznie komentarze były trochę niewłaściwe (tak jak i ten mój powyżej) ale znana była tylko jedna wersja wydarzeń, chociaż wiadomo, że każda strona chce dopiąć swego... Mimo wszystko zdania na temat naszej policji nie zmienię, bo jest tak jak napisałem w dalszej części mojej poprzedniej wypowiedzi... Co do tej sprawy, OK przyznaję się za szybko to oceniłem ale jak już pisałem do naszej policji mam stosunek taki a nie inny i z tego wynikały moje komentarze (chociaz nie pamiętam żebym używał jakiś obraĽliwych epitetów jak to pisze Reszelak, no poza strażnikami teksasu ;) )

#21 · 22.02.2007, 13:50

Ja już wcześniej napisałam ze są trzy prawdy: 1.PRAWDA , 2. TEŻ PRAWDA i 3. GÓWNO PRAWDA a jaka tu jest prawda to wiedzą tylko Ci co tam byli . Nie podobało mi się to jak ktoś nie wiem kto napisał ze panowie B. to ojciec i pasierb lub podaje adres panów B. nie ładnie z tego kogoś strony i ja też bym nie pozwoliła na takie coś i bym była wściekła szkoda Jarka bo chłop ma teraz nieprzyjemności ale policjant jest zawsze policjantem i sam Jarek przyznał ze zajechał im drogę więc co my tu będziemy debatować teraz roztrzygnie to POLICJA, PROKURATOR I SˇD a my możemy modlić się aby nas wżyciu nie spotkało to co ICH.

#22 · 22.02.2007, 16:46

Panie I. co Pan teraz czuje? wstyd co? a jak myśli Pan co czuja ci dwaj policjanci? Nie wiesz Pan? No tak trzeba czegoś takiego doznać na własnej skórze!!! Ciekawe czy będzie miał Pan tyle honoru i ambicji aby przynajmniej powiedzieć im zwykłe a zarazem niezwykłe słowo PRZEPRASZAM

#23 · 22.02.2007, 17:35

PRZEPRASZAM jest to magiczne słowo , które ludziom ciężko przechodzi przez gardło wielu z nas nie zna takich słów albo zna tylko nie wiedzą kiedy je użyć . A jest ich dość sporo DZIEKUJE , PROSZE , PRZEPRASZAM itp. ale teraz ciężko jest takie słowa usłyszec bardzo ciężko.

#24 · 22.02.2007, 18:17

oj, bronić zaczynają naszej policji...Tylko dlaczego policja nie broni nas...

#25 · 22.02.2007, 18:23

"Obywatelu, obroń się sam!"

;))))

#26 · 22.02.2007, 18:24

do solidos i Kamila: jak czujecie soie skrzywdzeni, a Policja Wam nie pomogła to co za problem jest infolinia do Olsztyna. Co do kosza dzis rzucili kosz do parku a jutro moga wrzucić ci do domu co wtedy powiesz??????? A jeszcze jedno prosze nie mysleć, że jestem z hodowli pana J. Jestem wolnym ptakiem!!! Dlatego fruwam po róznych portalach!!! i lubie pisać wytyki tym co szkalują, obrażają i są napastliwi nawet w oparciu o kłamstwa.

#27 · 22.02.2007, 18:28

Oni nas bronią Solidos tylko ze im się tak tylko wydaje a dziś szkoda że tego nie widzisz jeżdżą jak szaleni poginają OPLEM aż kurzy się za nimi czyżby mieli ręce pełne roboty ??? czy nas bronią przed - mrozem ???

#28 · 22.02.2007, 18:43

Jeżeli to o mnie chodzi to mi nie jest wstyd, przyznałem że może się pomyliłem, ale wyrzutów sumienia z tego powodu nie mam, epitetami też ich nie obrzucałem... Po prostu stoję po drugiej stronie... Pozdro Solid ;)

#29 · 22.02.2007, 20:20

jako stały bywalec stadionu widzę czasem, gdy przyjeżdżają kibice drużyn przeciwnych, bohaterską postawę reszelskiej policji ;)wtedy czuję się bezpieczny....Stringu, zawsze po jasnej stronie ;)

#30 · 22.02.2007, 20:56

Solidos i String, słuchajcie chłopcy, poszorujcie chodniki bardziej niż zwykle i dowiedzcie się co naprawdę się wydarzyło od ludzi którzy tam byli, bo piszecie takie bzdury że sami się ośmieszacie. Czytamy to też my, ludzie którzy tam wtedy byli i jest nam wstyd za wasze szczeniackie teksty.

#31 · 22.02.2007, 21:15

mitra7, piszesz tak jakby było tam wtedy przynajmniej z 10 osób, a według artykułu w GO było trzech świadków :). Komu teraz wierzyć....?

#32 · 22.02.2007, 21:28

" Na moc posępnego czerepu , mocy przybywaj "

#33 · 22.02.2007, 21:32

I właśnie tu jest problem bo światków jest ok 10 a tych 3 to gazeta podała i to jeszcze jakich. Najpierw poznaj prawdę a nie pismakowi wierzysz.

#34 · 22.02.2007, 21:38

Niestety gazety lubią przekształcać wypowiedĽ autora, sam tego doświadczyłem. Skoro mówimy o sprawie, w którą są zamieszani panowie B, mi przypomniał się kawał o braciach K, mianowicie: P: Co robią bracia Kaczyńscy na korcie tenisowym ? O: Grają w siatkę.

#35 · 22.02.2007, 22:12

Słuchaj Mitra7:

-po raz: szorował dziś nie będę bo mrozi nieprzeciętnie

-po dwa: zobacz wypowiedĽ 19, gdzie ustosunkowałem się trochę inaczej niż poprzednio do zdarzenia spod poczty

-po trzy: co Ci do mojego szorowania chodników?? Poza tym przez to że sobie podeszwy wieczorami zdzieram i widzę co robi policja jak sobie łamie przepisy ruchu drogowego jak przyczepia się do spokojnych obywateli (czyt. mnie i moich kolegów)

-po cztery: ośmieszam się ? oj jakże mi przykro z tego powodu :( ale cieszę się że jest Ci wstyd za mnie bo mi to ani trochę...

Pozdrawiam :)

@Solid - wzywaj Jezusa bo nas tu zaszlachtujo ;P

#36 · 22.02.2007, 22:13

Do neutralnego2: chętnię poznam prawdę, o ile ktokolwiek ją na forum przedstawi...jedni będą bronić policjantów, drudzy poszkodowanego...a prawda pewnie będzie jak zwykle pośrodku...zresztą "racja jest jak dupa, każdy ma swoją"...

BTW. jak na razie - z racji tego że nie byłem naocznym świadkiem - jestem skłonny uwierzyć temu "pismakowi", gdyż z tego co widzę, to żaden z naocznych świadków nie wypowiedział się, jak to było naprawdę....chyba, że ktoś będzie tak łaskawy i wskaże mi temat na forum, w którym zostało to opisane jak to w końcu było...

#37 · 22.02.2007, 22:16

Do neutralnego2: chętnię poznam prawdę, o ile ktokolwiek ją na forum przedstawi...jedni będą bronić policjantów, drudzy poszkodowanego...a prawda pewnie będzie jak zwykle pośrodku...zresztą "racja jest jak dupa, każdy ma swoją"...

BTW. jak na razie - z racji tego że nie byłem naocznym świadkiem - jestem skłonny uwierzyć temu "pismakowi", gdyż z tego co widzę, to żaden z naocznych świadków nie wypowiedział się, jak to było naprawdę....chyba, że ktoś będzie tak łaskawy i wskaże mi temat na forum, w którym zostało to opisane jak to w końcu było...

#38 · 22.02.2007, 22:25

Dziwne...nie widać na forum mojego poprzedniego posta :]....

#39 · 22.02.2007, 22:29

A szkoda bo w końcu ktoś po naszej stronie ;) hehe

#40 · 22.02.2007, 22:33

No właśnie Mitra7 napisz jak było... :)

#41 · 22.02.2007, 22:37

Cóż...jeszcze raz spróbuję :)....

#42 · 22.02.2007, 22:39

No i kupa....ponownie nie wyświetliło....chyba nie jest za długi ;)...

#43 · 22.02.2007, 23:02

Mitra, jak chcesz sobie po kimś pojechać to wejdĽ na czata, może spotkasz ludzi o podobnym IQ. Nie wspomniałem NIC o zdarzeniu pod pocztą, więc się ode mnie i od mojego kolegi odczep. Nie jestem dla Ciebie gówniarzem i nie ośmieszam się wcale mówiąc, że nasza policja nic nie robi na stadionie bo to prawda. Chciałbym sobie pójść z małym dzieckiem na mecz jednak nie mogę bo gdy na stadionie dochodzi do burd to policja jeĽdzi sobie spokojnie wokól stadionu. To jest podejście stróża prawa ?? A potem jeszcze oskarżają broniących się reszelaków o zakłócanie porządku publicznego. Dla mnie taka postawa to komedia. I będę sobie na tym forum pisał co chciał bo nikogo, w przeciwieństwie do Ciebie, nie obrażam. Więc to Ty się ośmieszasz. Cytując Analogs'ów " ...jedno chce widzieć: Dzieciaki atakujące policję..." :P

#44 · 22.02.2007, 23:36

Oooo...widzę, że ktoś tutaj Analogsów słucha :))).

#45 · 23.02.2007, 01:36

PAN Z WAMI

#46 · 23.02.2007, 06:38

Kamilm poczytaj komentarz rzecznika KPP na www.wm.pl. Solidos też chetnie chodziłbym na mecze z dziecmi ale wiem, ze tak jak na innych stadionach nie tylko w Polsce jest problem. Wiem tez, bo dociekalem, ze Policja może jedynie wejść na stadion i interweniować na wniosek organizatora. Cóż widac jakich mamy organizatorów. Moze chodzi o kasę albo żeby nie zamkneli stadion??????????

#47 · 23.02.2007, 06:42

Kto te zadymy robi????, może to do nich trzeba mieć pretensje??????????

#48 · 23.02.2007, 06:53

W Reszlu czy Kętrzynie, Prawda nie zaginie. Nich Policja dalej robi swoje, Bo nie takie pisały na nią G...e

#49 · 23.02.2007, 07:39

Panie administratorze może ukazałby sie komentarz dlaczego niektóre komentarze pozostawiane są na stronie odpowiedzi.

#50 · 23.02.2007, 08:15

Panie Redaktorze I. dalej puszcza pan paszkwile mimo komentarza rzecznika KPP Ketrzyn. Opiera pan sie na świadkach a jak mają się ich wypowiedzi do zeznań w których jak pisze rzeczik nie potwierdzili zajścia!!! Czas aby panowie B. zaprosili pana do Sądu. A z tmi internautami i lewymi świadkami to tak jak pana też Sąd, pomarańczowe kamizelki i praca na rzecz społeczeństwa.

Administrator zamknął tę rozmowę. Nowe odpowiedzi nie są przyjmowane.